Forma-1

Egy rekord, amire még várnia kell Vettelnek

Sebastian Vettel 2011-ben már csak egy futamot tud megnyerni, így idén biztosan nem állítja be Michael Schumacher rekordját.

A német veterán ugyanis a száguldó cirkusz 2004-es szezonjában tizenhárom futamot nyert meg, vagyis az évad 72 százalékában neki szólt a himnusz. Sebastian Vettel idén már tizenegy elsőségnél tart, azonban mivel kiesett Abu Dzabiban, így le kell mondania arról, hogy 2011-ben befogja a honfitársát.

Mint ismert, a már kétszeres címvédő német versenyző remekül rajtolt el a vasárnapi versenyen, ám már a második kanyarban kipördült a pályáról, mert defektet kapott a jobb hátsó kereke.

Így esett ki vasárnap Vettel:

Ugyan Vettel még így is behajtott a bokszba, az autója annyira tropa lett, hogy a szerelők még a futamot követően is csak a fejüket ingatva szemlélték a Red Bullt. Az ifjú titánnak így már csak arra van esélye, hogy megközelítse Michael Schumacher produkcióját, Brazíliában tizenkettedszer intheti le elsőként a kockás zászló.

Azért így sem maradtunk rekord nélkül a hétvégére, szombaton ugyanis az utolsó utáni pillanatban Vettel megszerezte a pole-t, ezzel pedig a szezon során tizennegyedszer lett ő a rajtelső. Erre korábban csak Nigel Mansell volt képes még az 1992-es évadban.

A vasárnapi versenyt a mclarenes Lewis Hamilton nyerte meg, aki idén harmadjára állhatott a dobogó legfelső fokára. Fernando Alonso lett a második, Jenson Button pedig a harmadik. Vettel csapattársa, Mark Webber csak a negyedik lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik