Belföld

Összenőtt a korrupcióval vádolt belvárosi jegyző és a vállalkozó

belvaros(210x140).jpg (Array)
belvaros(210x140).jpg (Array)
Az V. kerület köt össze egy vállalkozót és egy köztisztviselőt. Meg az, hogy most már mindketten vádlottak egy korrupciós perben.

Ők a 444.hu információi szerint Borzován János nevű szakmunkás vállalkozó és Rónaszéki László jogász, aki volt a kerület jegyzője is.

Az ügyet a Fővárosi Törvényszéken tárgyalják, Borzovánt azzal vádolják, hogy pénzt kért cserébe azért, hogy elintézzen bizonyos hatósági ügyeket az V. kerületi önkormányzatnál, és ebben Rónaszéki László korábbi jegyzővel működött együtt.

Van egy harmadik vádlott is, egy belvárosi vendéglátós, aki a vád szerint kenőpénzt adott Borzovánnak egy engedély elintézéséért, mindenki tagad.

A legutóbbi tárgyaláson kiderült azonban néhány érdekesség. Ugyanis Rogán korábban azt nyilatkozta, a korábbi jegyzőnek bizalomvesztés miatt kellett távoznia, később azt sugallta, ez az ő kezdeményezésére történt.

Rónaszéki a mostani tárgyaláson ismertetett vallomásában azonban azt állította, hogy saját kezdeményezésére távozott közös megegyezéssel. Az is kiderült, Rónaszéki kapcsolata ez után sem szakadt meg az önkormányzattal, mert szerződést kapott a Belváros-Lipótváros Városüzemeltetési Kft. nevű önkormányzati cégtől.

A Zizi bár története

Az ügyészség két üggyel vádolja Rónaszékinét és Borzovánt, utóbbi másfél millió forintot kért a Zizi Bár nevű vendéglátóhely egyik akkori tulajdonosától azért, hogy elintézze az V. kerületi önkormányzatnál a hely éjszakai nyitva tartásához szükséges engedélyt.

A vállalkozó elismerte, hogy kapott pénzt az éttermes ismerősétől, de szerinte ez egy építési munkának volt az ellenértéke. Elismerte azt is, hogy a Zizi Bárnak függőben van a nyitvatartási engedélye, és erről beszélt is barátjával, az általa a tárgyaláson is csak Laciként emlegetett Rónaszéki Lászlóval.

Borzován hosszú ideig a kerület meghatározó szereplője volt, közbeszerzési adatok szerint 2000 és 2010 között akkori cége, a BAU Holding 2000 Zrt. több mint 6,5 milliárd forint értékben kapott munkákat – több esetben konzorcium tagjaként – az V. kerületi önkormányzattól.

A sztorinak nincs vége, a Direkt36-on még ennél is részletesebb beszámolót talál.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik