Forma-1

Kongatja a vészharangokat a Ferrari

Ferrari (ferrari, )
Ferrari (ferrari, )

A Forma-1-ben szereplő olasz istállónál úgy vélik, nem éppen úgy sültek el a fejlesztések, mint ahogy a csapat tervezte.

Négy futammal a szezon vége előtt már nem Fernando Alonso vezeti a világbajnoki ponttáblázatot, ugyanis Dél-Korea után a címvédő Sebastian Vettel állt az élre. Kongatják is rendesen a vészharangokat Maranellóban, Stefano Domenicalli, a Ferrari igazgatója szerint például két tizedmásodpercet kéne javítani a csapatnak ahhoz, hogy reális esélye legyen a spanyolnak a vb-címre.

Felipe Massa is beállt a sorba, a brazil szerint ugyan voltak próbálkozások az autó fejlesztésére, ezek azonban egyelőre nem hozzák a várt sikereket: „Valami problémánk mindig akad, amikor már az aszfaltcsíkon vagyunk.”

Domenicalli ugyanakkor leszögezte, mindez nem mentegetőzés a Ferraritól. A csapatnak gőzerővel kell dolgoznia a szezon végéig és minden hétvégén a lehető legjobb versenygépet biztosítani Alonsónak, hogy végül ő lehessen az első az idény végén.

A Forma-1-ben még négy versenyhétvégét rendeznek 2012-ben, most éppen India a soros, aztán Abu-Dzabi, az Amerikai Egyesült Államok, végül Brazília kerül terítékre. Vettel csekélynek mondható hat ponttal vezet, igaz, a német utóbbi futamokon mutatott teljesítménye (zsinórban három futamgyőzelem) joggal adhat bizakodásra okot a Red Bullnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik