A rendhagyó módszereket a jövő hétvégén akár élőben is kipróbálhatod a Gellérthegy aljánál elterülő patinás Danubius Hotel Gellértben. A főváros egyik legszebb szállóépülete majd’ 100 éves történetének legnagyobb átváltozására készül február 19-21 között, hiszen az ország legnagyobb sörkocsmájává avanzsál, benne eszem-iszom, dínom-dánom, ahogy ez egy sörfesztiválkor illik.
A hotel a borvacsorák helyett ezúttal sajátos „Kocsmavacsorákkal” készül – pénteken és szombaton – az első téli Serfőző Indoor Sörfesztiválra, ahol Európa és Magyarország legjobb sörmanufaktúrái verik csapra főzdéjük zászlóshajóit. Ott lesz többek közt
de a főváros legmenőbb sörkocsmái, így a Léhűtő, az Élesztő, az Importer és a Marionett is egyszerre mutatják be magukat. A fogásokat a Butcher’s Kitchen, valamint a Gellért Söröző séfje, Csonka Zsolt és Frideczky András közösen készítik el. Az este söreit Pandula Richárd, az Élesztő üzletvezetője és a Brewdapest Brewers egyik tagja válogatta. Az ételsorban lesz házi csirkemájas lencsesaláta, savanyú malacragu leves, enyhén füstölt makréla, “Pastrami” melegen füstölt marhahússal, valamint mogyorós sörpite mogyorómousse-szal és fekete sörhabbal, mindez a Bigfoot Sörfőzde, az Élesztő Sörműhely, a Crate Brewery London, illetve a Brewapest Brewers nedűivel öblítve.
Sörtörténeti kurzus is habosítja majd a programot: Katona Csaba (sör)történész moderálja majd az esteket. S ha csak ennyi lenne a program, már sok lenne, de nem. Bemutatkozik ugyanis az ország legjobb sörcsapolója, egy ifjú hölgy, Horváth Eszter is.
Az eseményről még többet annak hivatalos honlapján tudhat meg.