Élet-Stílus

Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó

Tíz tökéletes példa arra, hogy sörnyitó hiányában bármivel kinyithatjuk a nap végi megérdemelt sörünket.

A rendhagyó módszereket a jövő hétvégén akár élőben is kipróbálhatod a Gellérthegy aljánál elterülő patinás Danubius Hotel Gellértben. A főváros egyik legszebb szállóépülete majd’ 100 éves történetének legnagyobb átváltozására készül február 19-21 között, hiszen az ország legnagyobb sörkocsmájává avanzsál, benne eszem-iszom, dínom-dánom, ahogy ez egy sörfesztiválkor illik.

A hotel a borvacsorák helyett ezúttal sajátos „Kocsmavacsorákkal” készül – pénteken és szombaton – az első téli Serfőző Indoor Sörfesztiválra, ahol Európa és Magyarország legjobb sörmanufaktúrái verik csapra főzdéjük zászlóshajóit. Ott lesz többek közt

a Barbár, a Blanche de Bruxelles, a Bohemia Regent, a Corsendonk, a Floris Kriek, a Delirium, a Serkentő, a Franzberger Sörfőzde, a Sümegi Sörfőzde, a Zirci Apátsági Manufaktúra, a Guinness, a Kilkenny, a Bombardier, a Primátor, a Bernard, a Bigfoot Sörfőzde, a Maissel’s Weisse, a Csíki Sör, a Fóti Kézműves Sörfőzde, a Wells & Young’s Brewery, a Robinson Brewery, a Brewdog, a Flying Dog, az Oedipus, az Opat, a Pardubicky Porter, a Postřižinské, a Satan, a Hedon,  a Köleses Sör, a Legenda, az Etyeki Sörmanufaktúra, a Kaltenecker, a Korbinian, a Vitus, valamint a Weihenstephaner is,

de a főváros legmenőbb sörkocsmái, így a Léhűtő, az Élesztő, az Importer és a Marionett is egyszerre mutatják be magukat. A fogásokat a Butcher’s Kitchen, valamint a Gellért Söröző séfje, Csonka Zsolt és Frideczky András közösen készítik el. Az este söreit Pandula Richárd, az Élesztő üzletvezetője és a Brewdapest Brewers egyik tagja válogatta. Az ételsorban lesz házi csirkemájas
lencsesaláta, savanyú malacragu leves, enyhén füstölt makréla, “Pastrami”
melegen füstölt marhahússal, valamint mogyorós sörpite
mogyorómousse-szal és fekete sörhabbal, mindez a Bigfoot Sörfőzde, az Élesztő Sörműhely, a Crate Brewery London, illetve a Brewapest Brewers nedűivel öblítve.

Sörtörténeti kurzus is habosítja majd a programot: Katona Csaba (sör)történész moderálja majd az esteket. S ha csak ennyi lenne a program, már sok lenne, de nem. Bemutatkozik ugyanis az ország legjobb sörcsapolója, egy ifjú hölgy, Horváth Eszter is.

Az eseményről még többet annak hivatalos honlapján tudhat meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik