Sport

Nagyszerű szolnoki győzelem a BL-címvédő ellen

Idegenbeli sikert aratott az Eger és az OSC.

A Szolnoki Dózsa-Közgép nagy csatában egygólos különbséggel legyőzte saját közönsége előtt szerdán a címvédő és eddig hibátlan olasz Pro Reccót a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtáblájának hatodik fordulójában.

A magyar válogatott csapatkapitányát, Varga Dánielt sérülés miatt nélkülöző magyar együttes – amely egy héttel ezelőtt öt góllal is vezetett a világ legjobb csapatának otthonában, de végül kikapott – hatalmasat küzdött, s jó védekezésének, valamint Nagy Viktor kapus remek védéseinek köszönhetően megnyerte a meccset.

Az A-Híd-OSC-Újbuda – akárcsak egy héttel ezelőtt otthon – magabiztosan legyőzte a Galatasarayt idegenben  csoportküzdelmek hatodik fordulójában. A találkozó legjobbja a négygólos Bátori Bence volt.

Megszerezte harmadik győzelmét a ZF-Eger szerdán az elitsorozat 2015/16-os idényében: a hevesi együttes a hatodik fordulóban a német Spandau vendégeként nyert.

A tíz mérkőzéses sorozat zárultával a Bajnokok Ligája hatos döntőjét, az úgynevezett Final Sixet Budapesten rendezik június 2-4-én. A finálénak – mint leendő házigazda a hatos csoportjában elért eredményétől függetlenül – automatikusan résztvevője az Eger. A hevesiek csoportjából éppen ezért csak két csapat juthat be a BL zárószakaszába, míg a B csoportból három együttes szerepelhet majd a magyar fővárosban.

Eredmény – Vízilabda, Bajnokok Ligája

A csoport:
Spandau (német) – ZF-Eger 8-15 (1-4, 2-4, 2-3, 3-4)
a magyar csapat gólszerzői: Hárai 3, Bedő, Erdélyi, Szivós, Zalánki, Hosnyánszky 2-2, Biros, Angyal 1-1

B csoport:
Galatasaray (török) – A-Híd OSC Újbuda 9-12 (2-5, 3-3, 1-2, 3-2)
a magyar csapat gólszerzői: Bátori 4, Juhász, Hegedűs, Salamon 2-2, Dr. Brguljan, Német 1-1

Szolnoki Dózsa-Közgép – Pro Recco (olasz) 12-11 (4-3, 3-2, 2-3, 3-3)
a magyar csapat gólszerzői: Varga Dénes, Aleksic 3-3, Mitrovic, Vámos 2-2, Madaras, Gocic 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik