Forma-1

Schumacher agyát vizsgálják az orvosok

Michael Schumacher (Michael Schumacher)
Michael Schumacher (Michael Schumacher)

Tizenöt nappal súlyos balesete után Michael Schumacher még mindig kómában fekszik a grenoble-i kórházban.

A Forma-1 hétszeres világbajnoka még december 29-én szenvedett súlyos síbalesetet. Azóta Schumachert mesterséges kómában tartják az orvosok, akik legutóbb egy héttel ezelőtt közöltek friss híreket: hagnsúlyozták, hogy stabil, de kritikus a német állapota.

Szombaton megírtuk, hogy hamarosan itt lenne az ideje annak, hogy felébresszék Schumachert, hiszen korábban is két-három hétre lőtték be azt az időpontot, amíg kómában kellene tartani a pilótát.

Fotó: Europress

A bild.de információi szerint erre törekednek az orvosok is, hiszen folyamatosan vizsgálják Schumacher agyfunkcióit, ugyanis szeretnék látni, milyen mértékű a károsodás, melyik agyi régiók sérültek meg és melyek azok, amik épen maradtak és működőképesek.

Ezeket az eredményeket a kórház visszatartja, hiszen elmondták, csak akkor adnak újabb tájékoztatást, ha komoly változás áll be a világbajnok állapotában. Ráadásul komoly veszélye van annak, hogy Schumacher váratlan szövődmények miatt agyvérzést vagy valamilyen fertőzést kap, ezért sem nyilatkozik az orvosi stáb.

Korábbi csapattársa, Felipe Massa és barátai egyébként közös imát mondtak Schumacher mielőbbi felépüléséért. A Williams Forma-1-es csapat versenyzője és társai egy dél-brazíliai gokartverseny előtt gyűltek össze.

A versenyzők egy „Hajrá, Schumi” feliratú táblával is üzentek a világbajnok pilótának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik