Forma-1

Schumi orvosai feltehetőleg nem tudnak többet tenni érte

A napokban felröppent hír szerint a kómában fekvő Michael Schumachert hamarosan Svájcba szállíthatják. Dr. Farkas Péter, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet osztályvezető főorvosa szerint ez nem feltétlen jó jel.

Szerdán német lapok arról cikkeztek, hogy a hétszeres Forma-1-es bajnok pilótát a svájci Boden-tóhoz szállították, ott kezelik tovább. Sabine Kehm menedzser ezt rögtön cáfolta, mondván Schumachert – aki december 29-én szenvedett súlyos síbalesetetmég mindig a franciaországi Grenoble-ban ápolják.

A legutóbbi hivatalos közleményből – amit nagyjából két hónapja adott ki Kehm – kiderült, hogy Schumi az éberség jeleit mutatja, ugyanakkor állapota továbbra is kritikus. Hozzátette, hogy amint kikerül a kórházból teljesen elzárkóznak a nagy nemzetközi érdeklődéstől.

Fotó: Europress fotóügynökség

A blikk.hu Dr. Farkas Pétert kérdezte a 45 esztendős pilóta állapotáról. A szakember szerint pozitívuma és negatívuma is lehet annak, ha Schumachert elszállítják.

“Amennyiben stabillá válik a beteg állapota, akkor semmi akadálya a szállításának. Ez egyrészt jó jel, viszont nem kedvező abból a szempontból, hogy eddigi kezelői nem tudnak többet tenni érte” – vélekedett a főorvos a Blikknek.

“Egyébként nemcsak másik intézetben lehet folytatni a kezelését, hanem akár családi környezetben is, ha sikerül megfelelő elhelyezést kialakítani számára. Bárhová is viszik vagy vitték, szem előtt kell tartani, hogy a kómában lévő beteg folyamatos törődést igényel, s ebben a tekintetben szakorvos, ápoló, gyógytornász segítségére mindenképpen szükség van.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik