Belföld

Új tévéműsorok az EU-csatlakozásról

Az EU-csatlakozással kapcsolatos kommunikáció részeként Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) "Kinek jó az uni-jó?" címmel televíziós portrésorozatot, valamint ugyanezzel a címmel kerekasztal-beszélgetésekről szóló műsort készített.

A műsorokat az alkotók csütörtökön Budapesten a MÚOSZ székházban mutatták be sajtótájékoztatón. Zakár Péter producer, a Fivinvest Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a portrésorozat 10 ötperces részből áll, a kerekasztal-beszélgetések pedig ötször 24 perces részeket alkotnak.

A portrésorozat olyan embereket mutat be, akik sikeresek az agrárgazdaságban és sikerre törekszenek az Európai Unióban is. Van közöttük biotermelő, méhész, borosgazda, valamint családi nagyvállalkozó is. Közös bennük, hogy a mezőgazdaságból szeretnének a jövőben is megélni és ezért hajlandók akár rendkívüli erőfeszítésekre is.

A kerekasztalbeszélgetésen, amelyen Németh Imre, az agrártárca vezetője, továbbá Szanyi Tibor, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkára, valamint Horn Péter akadémikus és Varga Gyula professzor vesz részt. A műsorban konkrét kérdésekre konkrét válaszokat adnak a szakemberek. A film készítői a kérdéseket az internetről, különböző fórumokról, továbbá újságokból, a rádióból gyűjtötték össze.

Fekete Katalin rendező beszámolt arról, hogy a filmeket mindössze 14 nap alatt forgatták. Az elkészült alkotásokat jelenleg már mintegy 40 helyi televízió vetíti, várhatóan bemutatja az MTV is. A költségek mintegy 25 millió forintot tettek ki – közölte Zakár Péter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik