Forma-1

Nevet változtat a Red Bull

red bull (red bull)
red bull (red bull)

A Red Bull Racinget átkeresztelik a következő szezonra, így a konstruktőri világbajnokságot zsinórban háromszor megnyerő istálló Infiniti Red Bullként szerepel majd a Forma-1-ben.

Idén is tarolt a Red Bull, ugyanis vasárnap Sebastian Vettel egymás után harmadszor is vb-címet ünnepelhetett, míg az már korábban eldőlt, hogy a csapatok között is újra a piros-kékek az egyeduralkodók.

Azonban már a Brazil Nagydíj után megszületett a döntés: a 2013-as idényre átkeresztelik a csapatot, és Red Bull Racing helyett Infiniti Red Bull Racingként állnak majd rajthoz az autók.

A japán prémium autógyártó négyéves szerződést írt alá a Red Bullal, bár a kapcsolat már korábban is megvolt köztük, hiszen 2011 márciusa óta az Infiniti felirat szerepel Webber és Vettel autójának hátsó szárnyán.

A szponzoráció helyett azonban komolyabb együttműködés jön így létre a két fél között, hiszen a japánok csatlakoznak a fejlesztési és mérnöki projektekhez.

„Az első 24 hónap kifizetődő volt számunkra is, és a Red Bullnak is. Ezentúl viszont sokkal több előnyt szerezhet az istálló és az Infiniti is” – mondta Johan de Nysschen, a japán autógyártó elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik