Élet-Stílus

Zaha Hadid színháza Marokkóban

A világhírű építész a közelmúltban mutatta be új tervét, mely első afrikai épülete lehet.

A napokban mutatta be legújabb tervét a világnak Zaha Hadid. Az épület Marokkó fővárosában, Rabatban létesül, így az 50 000 négyzetméternyi területen megépülő színházkomplexum a sztárépítész első megvalósult afrikai létesítménye lehet.

A marokkói épületről szóló megállapodást még a hónap elején írta alá az építész és a környék fejlesztését vezető Lemghari Essakl. A Bouregreg völgyben épülő létesítmény ugyanis egyik kulcsberuházása annak az átfogó területfejlesztési tervnek, amely során 2014 végére számos kereskedelmi- és lakónegyedet, hotelt és szórakoztatóközpontot valósítanak meg Rabat városának szívében. Reményeik szerint ezzel a 6000 hektárnyi területet érintő élénkítéssel sikerül a várost a mediterrán térség egyik legvonzóbb úticéljává varázsolni.

Az épület dizájnját tekintve a környező táj természeti adottságaihoz alkalmazkodik. Ívei a közeli dombok lankáit, hullámzó vonalai pedig a szomszédos folyó fodrait utánozzák, miközben a szoborszerű forma egybeolvasztott szintjei szépen belesimulnak a tájba.

AJÁNLOTT LINKEK:

Bővebben Zaha Hadid legutóbbi projektjeiről

Ajánlott videó

Olvasói sztorik