Élet-Stílus

Egy testékszernek köszönhetően szabadult meg kínzó migrénjétől

Három és fél éve szenvedett kínzó fejfájásrohamoktól. Most azt mondja, egy alig tízperces procedúra az egész életét megváltoztatta.

“Rettenetes volt. Senkinek se kívánom azt, amin az elmúlt években keresztül kellett mennem. Három és fél éve alig tudtam valamit dolgozni, mert az erős fejfájástól néha még a szememet se tudtam kinyitni”

-mesélte Natalie Thompson az ITV “This Morning” című műsorában. A brit nő hozzátette, a migrénje és az állandó fejfájás nem csak a karrierjét, de az emberi kapcsolatait is tönkretette. A fájdalom miatt ugyanis nem csak dolgozni nem tudott, de képtelen volt arra is, hogy egyáltalán kimozduljon az otthonából.

“Szinte minden létező gyógymódot és gyógyszert kipróbáltam, de semmi sem segített. Végső kétségbeesésemben döntöttem úgy, hogy kipróbálom ezt a “piercinges módszert”, amiről egy újságban olvastam.”

Kép forrása: ITV - This Morning
Kép forrása: ITV – This Morning

Az úgynevezett “daith” piercing, amiről Natalie beszél, az elmúlt időszakban lett igen népszerű a fejfájásokkal küzdők körében. Dr. Thomas Cohn, minnesotai fájdalomszakértő még egy hosszú cikket is szentelt az ékszernek, melyben leírja a fül belső kagylójában, a porcban elhelyezett testékszer ugyanazon az elven működik, mint az akupunktúra.

“Az akupunktúra a hagyományos kínai gyógyászatban rendszeresen használt módszer, aminek keretében a test különböző – úgynevezett akupunktúrás – pontjaiba tűket szúrnak. A módszer egyrészt stimulálja a bőr alatt található idegeket és izmokat, másrészt endorfint szabadít fel, ami csökkenti a fájdalmat” – írja.

A szakember szerint a daith piercing és épp ilyen hatással van a testre, és Natalie is ennek köszönheti, hogy az erős fájdalma rövid idő alatt elviselhető szintre esett vissza. Cohn hozzáteszi, noha a közösségi médiát mára gyakorlatilag elárasztották a piercing hatékonyságáról szóló cikkek, korai lenne még azt “gyógymódként” aposztrofálni.

“Csak azért, mert néhány embernek segített elviselhetővé tenni a fájdalmat, ez még nem gyógymód”

-mondja, majd hozzáteszi, a migrén leküzdésének leghatékonyabb módja még mindig az életmódváltás: a rendszeres és kiadós evés, ivás, valamint a fájdalomcsillapító.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik