Új küldetést vállalt az Ökológiai Kutatóközpont

Az Ökológiai és Botanikai Intézet különleges eseményeket tervez a kutatóintézetet övező Nemzeti Botanikus Kertben, ahol természetközeli környezetben
Kapcsolódó cikkek

Az Ökológiai és Botanikai Intézet különleges eseményeket tervez a kutatóintézetet övező Nemzeti Botanikus Kertben, ahol természetközeli környezetben folyik eredményes és hiteles ökológiai szemléletformálás. Az ökológiai érzékenyítés élményszintű eseménysorozata indul korunk urbanizációs népbetegségeit gyógyító, tudományos és kulturális programokkal.

A Kert a köbön a környezeti problémákra kíván korszerű és közérthető válaszokat adni a kultúra és a tudomány segítségével, valamint az ökológiai összefüggések megvilágításával, a botanikus kert nyújtotta élő és inspiratív térben.

A projekt jelentős energiákat fektet a fiatalok ökológiai tudásába és érzékenyítésébe, valamint átjárható hídként kíván működni a természet iránt elkötelezett művészek és tudósok között a társadalom többirányú művelése érdekében. Az első programon a zene és az evolúció összefüggéseire mutatnak rá a meghívott szakemberek.