Nincs többé HBO Max a Huawei eszközein

A hivatalos úton legalábbis már nem elérhető az alkalmazás.
Kapcsolódó cikkek

Nem támogatott státuszba kerültek a Huawei mobiljai és tabletjei az HBO Maxnál, így a jövőben a kínai gyártó készülékeinek tulajdonosai nem tudják majd sem letölteni, sem frissíteni a tartalmak lejátszásához szükséges applikációt – írja a hwsw. A világ egyik legnépszerűbb streaming-szolgáltatója a minap e-mailben tájékoztatta az érintett felhasználókat a változásokról, azonban sok minden kimaradt ebből.

Így azt sem tudni, hogy mikortól veszi kezdetét, és pontosan mely eszközökre terjed ki a tiltás.

A szolgáltató levelében a támogatott készülékeket felsoroló weboldalára irányítja a felhasználókat, ahol az androidos készülékekre vonatkozó ponton közli: a Huawei okostelefonok és tabletek már nem támogatottak. Azt sem tudni, hogy azok a felhasználók, akik korábban már telepítették az applikációt, a jövőben tudják-e még használni, vagy teljeskörűen megszűnik a lejátszási lehetőség az érintett modelleken.

Kapcsolódó
Megszűnik az HBO Max, új streaming veszi át a helyét
A Warner Bros Discovery vezetője szerint voltak bajok a szolgáltatóval.

A Huawei önálló mobilos ökoszisztémáján (HMS) soha nem volt hivatalosan támogatott az app, így a változás minden bizonnyal azokat a készülékeket érinti, amelyek még teljes Google Play Services licenccel rendelkeznek. Ez a 2019-es, vagy azelőtti készülékekre igaz. A döntés hátterében az állhat a portál szerint, hogy a Huawei nem kapta meg a platform által használt DRM-megoldás (Widevine DRM) egy későbbi verziójának licencét, amely lehetővé tenné a védett tartalmak lejátszását ezeken az eszközökön. Ám mivel ezt a megoldást több streaming is használja, hamarosan több gyártó is bejelentheti a támogatás visszavonását.

Frissítés: A Huawei magyarországi fogyasztói üzletágával foglalkozó ügynökség jelezte lapunk felé, hogy az HBO Max alkalmazás és a többi hasonló streamingszolgáltató applikációja továbbra is letölthető a Huawei saját alkalmazásáruházán, az AppGalleryn keresztül. Ez éppúgy igaz a Huawei újabb – Huawei Mobile Services (HMS) rendszerrel működő –, valamint a korábbi – Google Mobile Services (GMS) rendszer alapú – okostelefon modelljeire is. Állításuk szerint a videólejátszás az HBO Max alkalmazásban mind az új, mind a régi típusú modellek esetében működik.