Máris komoly hibát találtak az iPhone 14-ben

Kicsit drága a készülék egy ilyen hibához.
Kapcsolódó cikkek

Nem sokkal azután, hogy kereskedelmi forgalomba kerültek az idehaza kiemelkedően magas áron kínált új iPhone modellek, meg is találták az első komoly hibát az Apple új szériájában. A Gizmodo szerint ráadásul a 14-es széria csúcskészülékét, a Pro Max modellt, azon belül is az optikai képstabilizátort (OIS) érinti a hiba. Csak emlékeztetőként, az iPhone 14 Pro Max 1 TB-os változata itthon 930 ezer forintba kerül.

Kapcsolódó
Itt vannak az iPhone 14 magyar árai
Közel egymillió forint lesz a legerősebb iPhone 14.

A közösségi médiát jószerivel ellepték azok a videók, amelyeken a meglepődött tulajok kezében a telefon vibrálni és kattogni kezd, mikor olyan harmadik féltől származó appokkal akarják használni a kamerát, mint a TikTok, a Snapchat vagy az Instagram. A közösségi médiás alkalmazások megnyitásakor a hátlapi kameráknál hallani a legfurcsább hangokat, némelyik mintha elektromos kisüléshez hasonlítana.

Ráadásul a bug a teljesítményre is hatással van: a probléma hatására a kamerakép rázkódik, éppúgy, mint a telefon egésze.

Az esetről elsőként beszámoló Guardian szerint a probléma minden bizonnyal az iPhone beépített képstabilizáló funkciójából ered, amelyet az iPhone 6 Plusban mutatott be elsőként a gyártó. Ez a funkció egy motorra támaszkodva köszöböli ki a készülék rázkódását. Azonban ugyanez a motor most a hiba forrása lehet.

Kapcsolódó
Már elérhető az iOS 16
Sok az újdonság.

A Reddit-fórumok felhasználói azt gyanítják, hogy mivel csak a harmadik féltől származó appoknál tapasztalható a hiba, könnyen lehet hogy csak annyit kell majd tenni, hogy amint megérkezik az iOS16-frissítés, telepítik azokat a hibás alkalmazásokhoz.