Minden oroszországi dolgozóját elküldi az IBM

Az elbocsátás nagyjából ezer embert érinthet.
Kapcsolódó cikkek

Minden oroszországi alkalmazottját elbocsátja az IBM, néhány hónappal azután, hogy az orosz agresszió hatására márciusban felfüggesztette az üzleti tevékenységét az országban – írja a Gizmodo egy frissen nyilvánosságra került belső feljegyzésre hivatkozva. A Reuters hírügynökség információi szerint nagyjából 1000 dolgozó veszítheti el a munkáját.

A levélben Arvind Krishna, az IBM vezérigazgatója jelezte, a működés felfüggesztésének ellenére továbbra is fizetik és ellátják majd az oroszországi alkalmazottjaikat. A vállalat vezérigazgatója ezen túlmenően kifejtette, az országban dolgozó munkatársaik nem tettek semmi rosszat, és önhibájukon kívül kellett átélniük több hónapig tartó stresszt, és bizonytalanságot.

„Elismerjük, hogy ez a hír nehéz, és szeretném biztosítani önöket arról, hogy az IBM továbbra is önök mellett áll. Minden ésszerű lépést meg fogunk tenni annak érdekében, hogy támogatást nyújtsunk az átmeneti időszakban”

– írja Krishna. A levélben kirúgásról szó szerint nem is esik szó, a vezérigazgató eufemisztikusan csak „szétválásként” utal a kialakult helyzetre. A belső feljegyzést már május 30-án elküldték a munkatársaknak, azonban csak az elmúlt napokban került nyilvánosságra. A vállalat megjegyezte, szívükön viselik a háború áldozatainak sorsát, ezért alkalmazottjaik közel 2 millió dollárt adományoztak a Nemzetközi Vöröskeresztnek a válságra reagálva.