A Panasonicnak is lesznek 48 hüvelykes OLED tévéi

Az LG és Sony után a Panasonic is hozza az átlagosnál kisebb OLED tévéket, de az új készülékekre nem csak ezért lesz érdemes figyelni.
Kapcsolódó cikkek

Az OLED panellel szerelt készülékek ugyan már jó pár éve meghatározó részét képezik a tévépiacnak, de először 2020-ban történt meg, hogy egy gyártó 55 hüvelykesnél kisebb méretben kínált ilyen típusú okostévét. A dél-koreai LG kifejezetten a gamereket szólította meg a szokásosnál kisebb, 48 hüvelykes kijelzőkkel, nem sokkal később pedig a Sony is előrukkolt hasonló modellel. Az új irányvonal pedig megtetszhetett a Panasonicnak is, hiszen a japán vállalat bejelentette, hogy a 2021-es tévéportfóliójuk három sorozatában (JZ1500, JZ1000 és JZ980) a hagyományos 55 és 65 hüvelykes típusok mellett elérhetők lesznek a 48-as készülékek is.

Panasonic JZ980 okostévé.

Az új tévékre persze nem csak ezért lesz érdemes figyelni: mindegyikben elérhető lesz a HCX Pro AI processzor, amit az idei csúcsmodellel, a JZ2000-vel párhuzamosan leplezett le a gyártó. A chip velejárója az Auto AI képmód, ami a legoptimálisabb képminőség érdekében képes felismerni a lejátszott tartalmat (film, sport, zene stb.), majd ennek megfelelően módosítani a megjelenítést.

A vadonatúj processzor előnye továbbá, hogy a chippel felvértezett OLED tévék támogatják a Panasonic saját fejlesztésű Game Mode Extreme üzemmódjátt, ami krendkívül alacsony késleltetést biztosít – ez elengedhetetlen, ha valaki a tévéjére kötött konzolon vagy éppen PC-n multizni szeretne. Szintén a játékosoknak jó hír, hogy az új modellek már HDMI 2.1 csatlakozókkal kerülnek forgalomba, tehát elérhető lesz a 120 Hz-es képfrissítés 4K felbontás mellett, illetve a változó képfrissítési ráta (variable refresh rates, VRR) és az AMD FreeSync Premium is.

Kapcsolódó
Erre figyeljen, ha PlayStation 5 vagy Xbox Series X mellé keres tévét
Tavaly ősz óta kaphatók az újgenerációs konzolok, amiknek a képességeit akkor tudjuk maximálisan kihasználni, ha megfelelő tévére kötjük őket. A HDMI 2.1 nélkülözhetetlen a lehető legjobb élményhez, azt is elmondjuk, hogy miért.