Pszichedelikus videót csinált az algoritmus egy híres versből

Nem mindennapi formában dolgozták fel egy brit költőnő versét.
Kapcsolódó cikkek

Mesterséges intelligenciával (MI) foglalkozó kutatók jó ideje kísérleteznek azzal, hogyan ötvözhetők az algoritmusok a kreativitással, és arra is keresik a választ, hogy a gépek tudnak-e úgy alkotni, ahogy az emberek. Hogy mennyire furcsa dolgok tudnak születni abból, ha ez a két terület találkozik, arra jó példa Glenn Marshall különös projektje: az animátor MI-t használt ahhoz, hogy mozgóképpel illusztráljon egy verset.

A művész egy meglehetősen pszichedelikus videót készített a brit költőnő, Christina Rossetti In the Bleak Midwinter című verséhez. A GitHubon elérhető Story2Hallucination algoritmus szavakból generál képeket, amiket egymás után helyezve többé-kevésbé sikerült is megjeleníteni a költeményt. A versben említett állatalakok azért kivehetők a furcsa átalakulásokkal teli videóban, de leginkább egy homályos álomra hasonlít az egész.

Természetesen a filmhez hang is társul, amit szintén szokatlanul oldott meg az animátor: a pár éve elhunyt színész, Christopher Lee színész hangját keltette életre egy hanggenerátorral, így a narráció olyan, mintha ő maga olvasná fel a szöveget.