iPhone 12: erre készüljön, ha új almás mobilt vesz

Jó eséllyel valamit még meg kell hozzá venni.
Kapcsolódó cikkek

Az Apple kedden bejelentette az iPhone 12 széria modelljeit, így bizonyossá vált az is, amit korábban a szivárogtatók rebesgettek: a dobozból mostantól kispórolják a töltőfejet és az EarPods fülhallgatókat, arra hivatkozva, hogy ez jobb a környezetnek, és egyébként is általában már vannak otthon ilyen kiegészítőik a felhasználóknak. De a döntés nem csak az új almás mobilokra vonatkozik, hanem a régebb óta kapható, de továbbra is forgalmazott modellekre, köztük az iPhone XR-re, az új iPhone SE-re, és az iPhone 11-re.

Ez azt jelenti, hogy akinek esetleg még sincs otthon Lightning Connector töltőfeje, annak meg kell egyet vásárolnia ahhoz, hogy az új, több százezer forintos mobilját tölthesse konnektorba dugható töltőfejjel. Az USB-C-Lightning kábel természetesen marad, így azzal például laptopon keresztül lehet tölteni a mobilt.

A frissített weboldal szerint az Apple továbbá nem készít a jövőben több 5 és 18 wattos töltőt, egy új 20 wattos USB-C hálózati adapter van csak a kínálatban, ami a magyar honlap szerint itthon 7990 forintért kapható.

Az Apple sebességet vált: itt az iPhone 12, ami már az 5G-t is támogatja
A cupertinóiak belépnek a szupergyors mobilnet korába.

(Kiemelt kép: GettyImages)