Van, aki még mindig hisz az olcsó iPhone érkezésében

Újra felröppent a pletyka, hogy 2020-ban érkezik az új iPhone SE.
Kapcsolódó cikkek

Az Apple 2016. tavaszán dobta piacra az Apple SE névre hallgató készülékét, ami az  iPhone 5S dizánját használva nyújtotta nagyjából ugyanezt a hardvert, amit az akkor csúcsnak számító iPhone 6S-be szerelt a gyártó. Egy évvel később a készülék kapott egy újabb kiadást is, ami az elődnél nagyobb tárhellyel várta a felhasználókat. Az Apple egyes források szerint mintegy 40 millió példányt értékesített a készülékből, és a 2017-es változat megjelenése óta minden évben felröppen a pletyka, hogy

jön az újabb „olcsó iPhone”, az iPhone SE folytatása.

Nincs ez másképp most sem: mindenki szeptember 10-ére koncentrál, amikor az almás cég hivatalosan is lerántja a leplet az iPhone 11-ről, de a Nikkei beszámolója már arról szól, hogy 2020 tavaszán az Apple most már tényleg piacra dobja az új iPhone SE-t, ami egy, a 2018-as iPhone 8-hoz hasonló, 4,7 hüvelykes okostelefon lesz, LCD kijelzővel, de a 2019-es modellek hardverkomponenseivel.

Elemzők szerint az almás cégnek főleg azért lenne szüksége egy olcsóbb, 300-400 dolláros készülékre, mert az olyan kiemelten fontos piacokon, mint Kína és India folyamatosan alulmarad az olyan olcsóbb készülékeket is kínáló gyártókkal szemben, mint a Huawei, a Xiaomi és a Samsung. A cég piaci részesedése ráadásul nemcsak ezekben az országokban romlik, de Európában is, és egy friss jelentés szerint az Apple már világszinten is visszesett a negyedik helyre a legnagyobb gyártók között.

Nyitókép: Sefa Kkaracan/ Anadolu Agency / AFP