Lefolyik az előlapról az Oppo kijelzője

Újító megoldást mutattak be a kínaiak.
Kapcsolódó cikkek

Évekbe telt, mire az okostelefongyártók eljutottak addig, hogy minimálisra csökkentsék az előlapi kávák méretét, és az eddigi trendet látva úgy tűnik, hogy még jó ideig erre a dizájnra fognak törekedni. A jelenlegi modellek java részén belógó szenzorsziget, kiugró kamera, vagy panelba vágott kameralyuk segít az előlapi szenzorok elhelyezésében, és sorra jönnek az új megoldások, például a Samsung Galaxy A80 forgatható kameramodulja.

Úgy tűnik, hogy a következő fontos hullám panelek tekintetében az ívelt formák használata lesz, többek közt a Huawei Mate 30 Próval kapcsolatban is erről árulkodnak az eddigi kiszivárgott renderek. A kínai Vivo egyik fejlesztés alatt álló készüléke is a Galaxy S-modellekhez hasonlóan oldalt lekerített kijelzőt kaphat, ami egészen a készülék hátuljáig lenyúlna.

Forrás: Oppo

A kínai Oppo is ebbe az irányba tart: a kínai cég hétfőn leplezte le saját úgynevezett „Waterfall Screen” (vízesés képernyő) névre keresztelt koncepcióját, amiről a képek mellett videót is közzétettek a Weiboo közösségi oldalon. A prototípuson látható kijelzőpanel különlegessége, hogy közel 90 fokban hajlik le a széleken, ami azt jelenti, hogy majdnem elnyeli az oldalsó keretet.

Ugyan a közzétett felvételek nem bizonyítják egyértelműen, de a megoldás együtt jár azzal is, hogy nem jut hely a fizikai gomboknak, így a hangerőszabályzóknak, bekapcsológombnak. Így nagy annak a valószínűsége, hogy a funkciók a kijelzőn lennének elérhetők virtuális gombok formájában. A fotók alapján a panelen nem kapna helyet előlapi kamera sem, ami arra enged következtetni, hogy talán a készülékház belsejében rejtenék el, esetleg beleépíthetik a panelba. Mivel a gyártó egyelőre nem árult el részleteket, még azt sem tudni, hogy mikor válik kézzelfogható termék az ötletből.

Szelfibajnokoknak készült a Samsung forgatható kamerás mobilja
Kipróbáltuk, mit tud a különleges kamerával szerelt Samsung Galaxy A80.
Címkék: oppookostelefon