Facebook elleni bojkottra hív mindenkit a Wikipédia társalapítója

Ezen a héten csütörtökön és pénteken nem kéne használnunk a közösségi médiát.
Kapcsolódó cikkek

Dr. Larry Sanger, a Wikipédia társalapítója szerint a nagy internetes cégek nem kezelik megfelelően a felhasználókról gyűjtött adatokat, és kevés eszközt adnak arra, hogy kellő mértékben ellenőrizhessük, mit is tárolnak rólunk.

Hogy az ügyre felhívja a figyelmet, két napos bojkottot hirdet július 4-5. közt (csütörtök és péntek) az összes közösségi oldal ellen, és arra bátorít mindenkit, hogy fejezzék ki ellenérzésüket azzal, hogy egyáltalán nem használnak olyan szolgáltatásokat, mint a Facebook, vagy az Instagram. Sanger arra számít, hogy sokan követik majd a példáját.

Megmutatjuk nekik együttes erőnket, és követeljük a nagy, manipulatív cégektől, hogy adják vissza az adataink, a magánszféránk és a felhasználói élmény feletti hatalmat.”

– írja blogbejegyzésében.

Sanger szerint minél többen szakadnak el ezen a két napon a közösségi médiától, annál látványosabban tudják demonstrálni, mennyire elégedetlenek az emberek a jelenlegi helyzettel.

Arra kéri a felhasználókat, hogy minél többen osszák meg üzenetét (lévén ő egyáltalán nem használja a Facebookot), csak így érhetnek el látványos csökkentést az oldalak forgalmában.