Fontos újdonság kerül a Samsung Galaxy S10 telefonokba

Stabilabb, gyorsabb, és ami a legfontosabb, az aksit kímélő wifi technológia kerül az új mobilokba.
Kapcsolódó cikkek

Február 20-án a Samsung hivatalosan is bemutatja a Galaxy S10 termékcsaládot, és noha már rengeteg minden kiszivárgott az S10, S10+ és S10e készülékekről, még mindig szállingóznak újabb és újabb információk. Ezúttal a DroidLife szúrta ki, hogy mindhárom modell támogatni fogja a vadonatúj Wi-Fi 6 szabványt, azaz a 802.11ax technológiát.

Az új szabványnak két fontos tulajdonsága van: egyrészt minden korábbinál stabilabb és gyorsabb internetet biztosít, másrészt az adatátvitelért felelős chipek kevesebb energiát fogyasztanak, mint a jelenleg elterjedt megoldások, tehát a Samsung új telefonjaira nemcsak gyorsabban érkeznek majd az adatok, de sokkal kevésbé merül majd az aksi, ha vezeték nélküli hálózatra csatlakozunk, ami manapság még mindig nem elhanyagolható tényező.

Samsung Galaxy S10 és S10+ – Fotó: Phone Arena

Mindez azt is jelenti, hogy a Galaxy S10 telefonok lesznek az elsők, amik ilyen chippel lesznek felszerelve. Persze fontos tudni, hogy ennek a technológiának csak akkor lesz valódi jelentősége (legalábbis a sebességét illetően), ha a mobil olyan routerre kapcsolódik, amiben szintén helyet kapott a Wi-Fi 6 technológia.

A rossz hír az, hogy egyelőre még nincsenek ilyen készülékek a piacon, a gyártók még csak tervezik a piacra dobásukat, de az új szabvány jó eséllyel hamarosan terjedni kezd ebben a szegmensben is (többek között az új mobiloknak köszönhetően), így hosszú távon mindenképpen jó hír, hogy a Samsung már Wi-Fi 6-tal felszerelt készülékeket dob piacra idén márciusban.