Jöhetnek az első kézmozdulat-vezérelt telefonok

Minden jel arra utal, hogy az LG már nem is érintőképernyőben, hanem kézmozdulatos vezérlésben gondolkodik: a február végi Mobile World Congressre készített teaser videójukban csak annyi szerepel, hogy goodbye touch, vagyis viszlát érintés, elkezdődött hát a találgatás, hogy ez pontosan mit is jelenthet.
Kapcsolódó cikkek

A tíz másodperces videó nagyon egyszerű üzenetet közvetít: viszlát érintés, valószínűleg az érintőképernyő mellett a kézmozdulatok által vezérelt készülékekre utal. Ennél több azonban nem derül ki a koreai techóriás teaseréből, csak annyi, hogy a részletek majd a február végi, barcelonai Mobile World Congress rendezvényen érkeznek.

Szakértők azért már találgatnak: valószínűleg az LG új telefonmodellje lesz kézmozdulat-vezérelt, amelynek egyelőre még a nevét sem tudni. A megoldás kicsit segíthet az LG-nek abban, hogy beérje a nagy vetélytársakat, akik úgy húznak el mellette, hogy a koreai cég nem tud velük lépést tartani.

Amíg az Apple, a Huawei és a Samsung a felsőbb kategóriás mobilok piacát uralja, és a OnePlushoz hasonló gyártók viszik a büdzsé megoldásokat, az LG valahol középen maradt.