Sokaknak már elérhető az Instagramot megváltoztató új funkció

Óriási felháborodást keltett, hogy az Instagram hirtelen rengeteg embernek megváltoztatta az idővonalat az appon belül: most görgetés helyett jobbra lehet húzni a képeket, ami látszólag szinte senkinek sem tetszik. Érdekes, hogy az Instagram néhány helyen rögtön vissza is vonta a frissítést, ennek ellenére több embernél még mindig a megújult idővonal látható.
Kapcsolódó cikkek

Korábban már mi is beszámoltunk róla, hogy az Instagram furcsa újítással akar előrukkolni: akkor még nem lehetett tudni, hogy mikor debütál a jobbra-balra húzogatós idővonal, és mikor kezd eltűnni a görgetéses megoldás, most viszont, úgy tűnik, elindult a folyamat.

Teljesen átalakulhat, ahogy az Instagramot használjuk
Megszűnhet a lefelé görgetés, a sztorikból merítik az ihletet.

Az elképzelés az, hogy a mobilos felületen jönnek az úgynevezett kártyák, amelyeket már nem lefelé görgetve, hanem oldalra húzva lehet nézegetni. Az ötlet a sztorik népszerűségéből fakad: a Facebook-portfólióhoz tartozó közösségi oldalakon már napi egymillió ember használja őket, ezért az Instagram fejlesztői úgy gondolták, kicsit átalakítják az egész platformot.

A drasztikus változást egyelőre nem fogadják kitörő örömmel az instagramozók – már most rengeteg mém született a helyzetből, meg persze abból is, hogy

néhány felhasználónál az Instagram először bevezette, aztán pár perc múlva kikapcsolta az új funkciót.

Az első találgatások még arról szóltak, hogy ez majd egy opcionálisan választható megoldás lesz, és nem vezetik be mindenkinél – az első reakciókat látva előfordulhat, hogy ez lenne a jobb megoldás.