Még nem ért véget a pokol

Még koránt sem ért véget a szürreális horrorjáték karrierje.
Kapcsolódó cikkek

Május 29-én jelent meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra a Madmind Studios első videojátéka, az Agony, ami műfaját tekintve egy belső nézetes túlélőhorror, ami egészen különleges helyre,

a pokolba kalauzolja a kötélideggel rendelkező játékosokat.

A program ugyan nem aratott osztatlan sikert, sem a játékosok, sem a kritikusok nem voltak elégedettek vele, mindez viszont nem akadályozza meg a fejlesztőket abban, hogy véget vessenek a játékuk terjeszkedésének, hiszen a Forever Entertainment kiadóval közösen bejelentették, hogy a Nintendo meglehetősen népszerű konzoljára, Nintendo Switchre is megjelentetik a játékot. Pontos dátum ugyan még nincs, de az ígéretek szerint a pokol még idén ellátogat erre a platformra is.

A lengyel fejlesztőcsapat a Kickstarteren gyűjtötte össze a pénzt a játékra, és mivel az Agony tényleg a pokolba repít a felhasználókat, így meglehetősen beteg látvánnyal operál, illetve a „cselekmény” is sajátos, hiszen egy szenvedő entitást kell irányítani, akit ki kell juttatni az alvilágból. Ebben hatalmas segítségünkre lesz, hogy meg tudjuk szállni az utunkba kerülő lényeket, még a démonokat is.

A horrorjáték egyrészt kapott egy hagyományos single player módot, viszont ha ezt teljesítjük, akkor még nincs vége a borzongásnak, hiszen a program része az úgynevezett Agony Mode is, ahol véletlenszerűen felépített (tehát mindig újabb és újabb formát öltő, így lényegében végtelen számú) labirintusokban kell túlélni az irányított karakterre váró halálos veszélyeket.