A Teslák aksija még annál is jobb, mint eddig gondolták

Még 250 ezer km után is megmarad az akkumulátor elektromos tárolókapacitásának 90%-a.
Kapcsolódó cikkek

A Tesla gépkocsik akkumulátorai megtartják az elektromos tárolókapacitásuk 90%-át, még 160 000 mérföld, azaz 256 000 kilométer megtételét követően is, derül ki egy Holland és Belga tulajdonosokat tömörítő Tesla autóklub felmérésből. A 350 autótulajdonos közreműködésével végzett adatgyűjtésből az derült ki, hogy az aksik elvesztették a kapacitásuk 5%-át az első 50 000 mérföldet (80 000 km) követően, viszont ettől a ponttól jelentős lassulás következett be az „elöregedésben”.

A TESLA A MODEL 3 AKKUMULÁTORÁRA VÁLLAL GARANCIÁT – Forrás: Telsa

A vizsgálat szerint, amennyiben a mért járműveknél tapasztalható kapacitásvesztési arány megmarad, akkor az elektromos autók még 300 000 km után is rendelkezni fognak az aksi elektromos tárolókapacitásának 90%-ával, és 800 000 kilométernél sem fognak még becsúszni 80% alá.

A Tesla Model S és X járművekre ugyan nincs aksigarancia, ugyanakkor a Model 3 esetében a gyártó garantálja, hogy a jármű akkumulátorának tárolókapacitása még 192 000 kilométer megtétele után sem csökken 70% alá, és az európai autóklub mérései alapján a cég könnyedén képes tartani ezt az ígéretet. Ez pedig azt jelenti, hogy a Teslákba épített, saját gyártású akkumulátorok

még annál is jobbak, mint ahogy a cég (és a világ) korábban feltételezte.

Ez kiváló hír az Elon Musk milliárdos vezette Tesla számára, főleg a mostani vészterhes időkben, hiszen az utóbbi hetekben csakis rossz, vagy kevésbé jó hírek érkeztek a cég háza tájáról: a tavaly piacra dobott Model 3 gyártása egyáltalán nem úgy halad, ahogy kellene, pedig az egész vállalat jövője függ attól, hogy sikerül-e végre elérni a heti 5000 darab legyártott járművet.