Itt vannak az első részletek az új Atari konzolról

Egyszerre lesz modern és retro masina az Atari új játékgépe.
Kapcsolódó cikkek

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az egykor nagynevű videojátékos cég, az Atari lerántotta a leplet a korábban Ataribox néven fejlesztett új konzoljáról, ami végül Atari VCS néven kerül majd forgalomba. A hivatalos bejelentésből ugyan sok minden nem derült ki a géppel kapcsolatban – leszámítva a külalakját, és a hozzá érkező kontrollereket – de az interneten máris felbukkantak valamivel részletesebb információk az új játékgéppel kapcsolatban.

AZ ATARI VCS ÉS A HOZZÁ JÁRÓ KÉT KONTROLLER – Forrás: Atari

Habár pontos specifikációk még mindig nincsenek a konzollal kapcsolatban, de az Atari azt ígéri, hogy olyan élményben lesz részünk a tévénken, mintha egy PC-t kezelnénk. Ebből következik, hogy a gépen elérhetők lesznek különböző applikációk, streamelős szolgáltatások, böngésző és jó eséllyel alkalmas lesz zenelejátszásra is. Ami biztos, hogy a gép lelke egy AMD processzor lesz, méghozzá Radeon Graphics kiegészítéssel, az operációs rendszer pedig Linux alapú lesz.

A készülékről ugyanakkor már azt is tudni lehet, hogy találunk rajta HDMI- illetve USB-portokat, Ethernet-csatlakozót, SD kártya aljzatot, de az is több mint valószínű, hogy a gép támogatja a wifit is.

Ami a játékokat illeti, az Atari VCS igyekszik kielégíteni a nosztalgikus igényeket, így a gépen számos klasszikus Atari-játék futtatható lesz, akár csak a Nintendo hihetetlenül népszerű retro konzoljai a NES és a SNES mini esetében. Ezen a masinán viszont nemcsak meghatározott számú játék lesz elérhető, de a gyártó ígérete szerint új címek is, akár teljesen más platformokról, ugyanakkor a cég semmilyen kézzelfogható információt nem közölt azzal kapcsolatban, hogy ez mégis miképp lesz megoldható.

Hogy a gépről mikor kapunk ennél is pontosabb információkat, illetve, hogy mikor fog megjelenni, arról egyelőre nincs hivatalos információ, de az Atari ígérete szerint áprilisban megkezdődnek az előrendelések – addigra valószínűleg azt is el fogják árulni, hogy pontosan milyen hardverekből épül fel a gép, továbbá azt is, hogyan és mire lesz használható.