Videón, ahogy a hős orvos kiszívja a vizeletet egy férfi hólyagjából az utasszállítón

A kínai orvos ezzel megmentette az utas életét.
Kapcsolódó cikkek

Valószínűleg megmentette egy idős férfi életét egy gyorsan gondolkodó és cselekvő orvos előző hét kedden, egy Kínából New York felé tartó repülőgép fedélzetén – írtuk előző héten, a Newsweek című amerikai lap beszámolójára hivatkozva. Az utas nem tudott vizelni, húgyhólyagjában már egy liternyi vizelet gyűlt fel, és félő volt, hogy a hólyag megreped, és ez a halálát okozza.

Kiszívta a vizeletet egy férfi hólyagjából az orvos egy repülőn
Vészhelyzet volt és az orvos nem látott más megoldást.

A pilóta a kényszerleszállást fontolgatta, de még megkérdezte az utasokat, van-e közöttük orvos, aki tudna segíteni. Ketten is jelentkeztek. Az orvosok gyorsan rögtönöztek egy katétert a fedélzeten talált eszközökből: légzőkészülék csövéből, egy szívószálból, némi ragtapaszból, és egy fecskendőből.

A tűt beszúrták a férfi húgyhólyagjába, az azonban túl vékony volt, a vizelet nem kezdett el rajta kifelé csorogni, ezért egyikük a szájával szívogatta ki az idős férfi húgyhólyagjából a vizelet, amit egy üres boros üvegbe köpködött.

A Shanghaiist oldalán videó is megjelent az esetről. Abban látni, ahogy Csang Hong kis adagokban szívja a vizeletet a beteg húgyhólyagjából, amit előbb egy pohárba, majd végül egy borosüvegbe kezdett el kiköpni. A Shanghaiist cikke szerint 37 percen keresztül végezte a műveletet, és végül majdnem nyolc deciliter vizeletet szívott ki.