Imádnivaló fotón, ahogy egy öszvérszarvas „megöleli” az erdőtüzek ellen küzdő tűzoltót

A kanadai kompom készült fotó futótűzként kezdett el terjedni.
Kapcsolódó cikkek

Jan Giesbrecht éppen a kanadai Brit Columbia tartományban pusztító erdőtüzekkel küzdő tűzoltókat szállította vissza a szállásukra szerdán, amikor váratlanul egy öszvérszarvas jelent meg a nő buszánál. A fiatal bak ott mászkált az emberek között, várva, hogy valaki megsimogassa – mondta el a nő a kanadai Globalnews.ca híroldalnak.

Amikor a tűzoltók felszálltak a nő buszára, a szarvas is fellépett a lépcsőre, majd a kompra is követte őket. Az alábbi fotó ott készült, a Francois tavon hajózó kompon.

Egy helyi lakos a CBC kanadai televíziónak elmondta:

Ez az öszvérszarvas úgy viselkedik, mint egy kutya. Odamegy hozzád, meg tudom paskolni a hátát, ő pedig megnyalja a kezed. Ő a legbarátságosabb szarvas.

Az Elliot névre keresztelt állatot a beszámolók szerint egy helyi család nevelte fel, cumisüvegből táplálva, miután árván maradt, és ezért olyan nagyon barátságos az emberekkel. Giesbrecht elmondása szerint a szarvas magányosnak tűnt, és figyelemre vágyik, és többször is ott volt a kompon, oda-vissza hajózva a tó két partja között.

Fuldokló őzgida életét mentette meg egy kutya – videó
Gazdájával egy New York-i tengerparton sétált, amikor beúszott a vízbe, és a gazdi legnagyobb meglepetésére egy őzgidával tért vissza.

A beszámolók szerint Elliotot nem veszélyeztetik az erdőtüzek, mert azok több mint 10 kilométernyire égnek lakóhelyétől.

Kiemelt fotó: Jan Giesbrecht