15 évet is kaphat a pedofil teniszedző

A csongrádi férfit előzetesbe vették, mert kettős állmpolgárként fennáll a veszély, hogy elhagyja az országot, mielőtt büntetéséről döntenének.
Kapcsolódó cikkek

Egy másik csongrádi perverz férfi ellen most emeltek vádat.

A múlt héten vették őrizetbe a csongrádi teniszedzőt, mert azzal gyanúsítják, hogy 4 hónapon át molesztált egy 10 éves kislányt. Tavaly június és szeptember között a teniszklub öltözőjében, irodájában és ideiglenes medencéjében az edzések után fajtalankodott tanítványával.

A Délmagyar szerint a Csongrád Megyei Főügyészség kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását, mert kettős állampolgár, fennáll a veszély, hogy külföldre szökik, elrejtőzik.  Ráadásul – úgy mondják – kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekménnyel gyanúsítják. Ezért öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatják – derül ki a cikkből.

Gyógyítható a pedofília – nem börtönnel

A pedofília a gyermekekkel folytatott szexuális kapcsolatot vagy annak keresésést, vágyakozását jelenti. Konkrétabban ha egy 16 év fölötti egy 13 év alattival történő szexuális együttlétre vágyik, pedofilnak minősül. Ez lehet kizárólagos, de járhat együtt kortársak iránti vonzódással is. Az elkövetők-betegek általában férfiak. Az áldozatok érkezhetnek családon belülről és kívülről.

A pedofília gyógyszeres és pszichoterapikus módon gyógyítható, változó eredményekkel.

A börtönbüntetés nem szünteti meg a hajlamot. (Egyes kutatók szerint a pedofília olyan nemi orientáció, ami a hetero-, homoszexualitáshoz hasonlóan nem változik, nem gyógyítható, ami azért érdekes következményekhez vezethet úgy társadalmilag, mint politikailag.)

Címkék: pedofilteniszedző