Alföldi nem számol Stohl bebörtönzésével

A Nemzeti Színház igazgatója olyannyira bízik a kedvező ítéletben, hogy nem kért fel helyettesítőt a színész szerepeire.
Kapcsolódó cikkek

Mint arról korábban beszámoltunk, Stohl perében múlt hét kedden két szakértő vitája miatt nem hozott ítéletet a bíróság, szeptemberre napolták el az ügyet. Az első fokon két év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt színész-műsorvezető ügyvédje, dr. Ruttner György számára az lenne a legkedvezőbb, ha kezdődne minden elölről és újból első fokon vizsgálnák és tárgyalnák az ügyet. Ha ezt sikerül elérnie, akkor könnyen előfordulhat, hogy a másfél éve tartó per még szeptemberben sem ér véget. Ezzel pedig a Nemzeti Színház évadterve továbbra is veszélyben marad, Alföldi Róbertnek ugyanis nincs vészforgatókönyve arra az esetre, ha Stohl András letöltendő börtönbüntetést kap.

A Bors című napilap információi szerint az intézmény igazgatója – aki Stohl tárgyalásán is részt vett több neves művész társaságában, akikkel petíciót nyújtottak be az ügyet tárgyaló bíróságnak – még nem gondolkodik a művész helyettesítésén, továbbra is számít Buci munkájára és bízik a visszatérésében.

Stohl András szerepet kap a Tanítónő és az Ide nekem a hazafit! című bemutatókban, emellett régi szerepeit is viszi tovább Az ember tragédiájában, a Holdbéli csónakosban, az Úri muriban, a Tartuffe-ben, a Tizenkét dühös emberben, a Berzsián és Didekiben és a Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból címűben – írja a lap.

Címkék: stohl andrás