A Vidi gyilkos helyzetkihasználással verte a PAOK-ot

Magyar csapattól ritkán látott szervezettséggel múlta felül ellenfelét a Vidi, amely így életben tartotta továbbjutási reményeit az EL-ben.
Kapcsolódó cikkek

A MOL Vidi FC megszerezte első győzelmét az Európa Liga csoportkörében, miután 2-0-ra győzött a görög bajnokságban hétből hét győzelmet arató PAOK otthonában.

Az első tíz perc görög fölényben telt, aztán a Vidi az első helyzetét gólra váltotta, Nego használta ki, hogy Crespo ki akarta engedni a labdát egy bedobás után, megkerülte a védőt, a beadását pedig Huszti pöckölte be.

A PAOK nem nagyon tudott mit kezdeni a fehérváriak védekezésével, és a Vidi a szünet előtt kétgólosra növelte az előnyét, egy kisszöglet utáni Huszti adta be a labdát, Stopira pedig remekül érkezett és szép gólt fejelt.

A görögök a második félidőben sem találták a rést a vendégvédelmen, hiába érkezett a szerb gólzsák, a vébén is szereplő Prijovic, alig találkozott a labdával. Az utolsó negyedóra kezdetén Varela életerős lövését Kovácsik ütötte ki, majd nem sokkal fejjel is próbálkozhatott a védő egy pontrúgás után, de mellé bólintott.

Kovács remek indítása után Hodzic mindent eldönthetett volna, de elrontotta az óriási ziccert, de ez is belefért, mert Kovácsiknak a 93. percben kellett először igazán nagyot védenie, amikor Biseswar szabadrúgását tolta ki.

Magyar csapattól ritkán látni olyan összeszedett teljesítményt, amit a Vidi produkált, és győzelmével életben tartotta továbbjutási reményeit a magyar bajnok. A csoport másik meccsén a Chelsea Loftus-Cheek mesterhármasával 3-1-re verte a BATE Boriszovot, így a londoniaknak 9 pontjuk van, a Vidinek, a BATE-nak és a PAOK-nak 3-3.

A Vidi a november 8-i negyedik fordulóban ismét a PAOK-kal találkozik, amelyet a Groupama Arénában fogad.

Európa Liga, L csoport, 3. forduló:

PAOK – Vidi 0-2 (0-2)
Szaloniki, Toumba-stadion
v.: Aranovszkij (ukrán)
PAOK: Paszhalakisz – Léo Matos, Varela, José Crespo, Tosca – Sahov (Prijovic, 52.), Canas – Limniosz (Varda, 46.), Pelkasz, el-Kaddouri – Karelisz (Biseswar, 65.).
Vidi: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Pátkai, Hadzic, Milanov (Nikolov, 79.) – M. Scepovic (Hodzic, 65.), Huszti (Kovács I., 74.).
gól: Huszti (12.), Stopira (45.)
sárga lap: Hadzic (23.), Kovácsik (48.), Nego (73.), Fiola (75.), Hodzic (85.)

 

A csoport másik mérkőzésén:
Chelsea (angol) – BATE Boriszov (fehérorosz) 3-1 (2-0)

 

Az állás: 1. Chelsea 9 pont, 2. PAOK 3 (4-4), 3. Vidi 3 (2-3), 4. BATE 3 (4-7)