A Milan vezérigazgatót igazolt az Arsenaltól

Gazidis pénzügyileg rendbe rakta az angol klubot, ezt várják tőle Milánóban is.
Kapcsolódó cikkek

Elhagyja az Arsenalt Ivan Gazidis vezérigazgató, aki decembertől egy másik európai top futballklubnál, az AC Milannál tölt be hasonló tisztséget.

Az 54 éves dél-afrikai sportvezető 2009-től állt az Arsenal alkalmazásában. Gazidis távozásával elveszítette tagságát az európai szövetségben (UEFA), valamint a kontinens klubjait tömörítő szervezetben (ECA) is.

Az Arsenal tájékoztatása szerint a főigazgató távozása két változást jelent a vezetésben: a jövőben Raul Sanllehi felel majd a szakmai, míg Vinai Venkatesham a gazdasági ügyekért.

Az AC Milan közleményében emlékeztetett Gazidis sportszakmai és üzleti sikereire, valamint arra, hogy kulcsszerepe volt az észak-amerikai liga (MLS) felfuttatásában, az Arsenal pedig irányítása alatt több olyan projektet indított el, amelynek köszönhetően megduplázta a nyereségét, és ma már mintegy 600 alkalmazottat foglalkoztat.

A Twitteren kutakodva az Arsenal-rajongók részéről kétfajta reakcióval lehet találkozni. Az egyik dicsőíti Gazidist, amiért pénzügyileg felfuttatta a klubot,

a másik pedig bukásként könyveli el a munkáját, és nem sajnálja, hogy távozik.