Ha Huszti pirosat kapott, mit kellett volna adni Negónak?

A MOL Vidi francia csatárának megmozdulásáról azt írták a görög lapok, hogy akár tönkretehette volna az AEK csapatkapitányának további pályafutását is.
Kapcsolódó cikkek

Huszti Szabolcs szerda este, a MOL Vidi-AEK Athen BL-playoff meccsen összeszedett piros lapja után elszabadultak az indulatok. Az m4sport stúdiójában valamennyi szakértő azt vallotta még a visszajátszások után is, hogy túlzó volt az azonnali piros. A 24. hu megkérdezte olvasóit, vajon jó, vagy rossz ítéletet hozott az olasz játékvezető, Gianluca Rocchi a két kiállítás alkalmával.

A válaszadók többsége, majd 40 százalék gondolta úgy, hogy mindkét kiállítás túlzó volt, majd 30 pedig úgy vélekedett, hogy stoplihasználat, sérülésveszély miatt jó ítéletek születtek.

Nos, a szabálykönyv alapos tanulmányozása után mi hajlunk arra, hogy Rocchi helyesen döntött Huszti kiállításánál.

Érdekes azonban, hogy mindenki csak erről a faultról beszél, holott nyolc perccel később történt egy másik, sokkal brutálisabb belemenés, amelynél az olasz spori minden bizonnyal kifejezetten mérlegelt.

BL: fociban nem verték meg a Vidit, de a játékvezetőt se okoljuk
Futballban felvette a versenyt, helyenként felül is múlta a Vidi a görög AEK Athént. Egy oka van a vereségnek: Huszti Szabolcs piros lapja. Elemzés.

A 32. percben Nego szállt bele túlzott keménységgel a görög csapatkapitányba Petros Mantalosba. Így.

Azért mondjuk, hogy mérlegelt Rocchi, mert Nego rossz ütemű, hátulról, talppal (stoplihasználat) történő megmozdulásának a labdához még annyi köze sem volt, mint Husztinak, mégis csak sárga lapot ért, holott a szabályok értelmében ez egyértelműen azonnali piros.

A görög lapok is súlyosabbnak ítélték ezt a belépőt, mint Huszti esetét. Volt amelyik úgy vélte, a francia akár a Mantalos karrierjét is tönkretehette volna.

Mindannyian nehéz és kemény mérkőzésre számítottunk, de ez még annál is keményebb lett… Az ilyen eseteknél fontos, hogy kizárólag a játékra koncentrálj. ha elveszted a fejed, annak a csapat issza meg a levét

– nyilatkozta a mérkőzést követően higgadtan Petros Mantalos a lap az ellene elkövetett szabálytalanságra vonatkozó kérdésére.