Csúnyán megégethetik magukat az angolok a Bajnokok Ligájában

Öt csapatuk volt főtáblás a BL-ben, de csak kettő jutott el a legjobb nyolc közé.
Kapcsolódó cikkek

A labdarúgó Bajnokok Ligája történetében először fordult elő, hogy öt angol csapat is a főtáblán szerepelhetett – a Manchester United Európa Liga-győztesként kvalifikált a sorozatba –, ráadásul mind az öt együttes továbbjutott a csoportjából. Nagy volt a várakozás a nyolcaddötő előtt, ugyanakkor elég kellemetlen meglepetések érték a Premier League-et.

Az ötből tehát három csapat is kiesett a nyolcadödntőben, így a következő körben már csak a Portót az első meccsen kiütő Liverpool és a Baselt kiejtő Manchester City lesznek már csak ott a Premier League-ből. Az angol bajnokságot vezető Cityről szemrebbenés nélkül beszélhetünk úgy, mint a BL egyik nagy esélyese, a Liverpool erejét viszont elég nehéz belőni a nemzetközi porondon, igazán komoly ellenféllel még nem találkoztak ebben a szezonban.

Márpedig Anglia ki van éhezve egy kis BL-sikerre. Amióta a Chelsea 2012-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját, a PL-csapatok mindössze hatszor jutottak el egyáltalán a legjobb nyolcig. A spanyoloknak mindeközben 19-szer sikerült ez, a németeknek tízszer.

A Chelsea győzelme óta mindössze kétszer jutottak el az angolok a legjobb négybe, ami a világ legerősebbnek mondott bajnokságától azért kevés, függetlenül attól, hogy ez egy sok összetevős dolog.

És bármennyire is jó a Manchester City, vagy a Liverpool, a negyeddöntőben csupa nagycsapat van: az angolokon kívül a Barcelona, a Real Madrid, a Sevilla, az AS Roma, a Juventus és a Bayern München várja még a pénteki sorsolást. Nehéz lesz megszakítani az angolok rossz sorozatát ebben a szezonban.

A negyeddöntő mezőnye:

Real Madrid (címvédő, spanyol), FC Barcelona (spanyol), Sevilla (spanyol), AS Roma (olasz), Juventus (olasz), Manchester City (angol), Liverpool (angol), Bayern München (német)

A sorsolást pénteken 12 órától rendezik Nyonban.

A nyitóképen a csalódott Chelsea-játékosok a Barcelona elleni kiesés után. Fotó: LLUIS GENE / AFP