Ezért kapott piros lapot Julian Koch

Nem kell egyet érteni vele, de legalább egy értelmes magyarázat az elsőre felfoghatatlannak tűnő ítéletre.
Kapcsolódó cikkek

Csütörtök este túlzás nélkül fantasztikus teljesítménnyel rukkolt elő a Ferencváros az Európa-liga második selejtezőjén a dán Midtjylland ellen. A mámor azonban 44 percig tartott, s következett a rémálom, ugyanis Julian Koch, a zöld-fehérek védője azonnal piros lapot kapott egy lerántás miatt.

Sokszor előjön a téma, hogy egyszerre piros lapot adni és tizenegyest ítélni dupla büntetés egy csapat számára és sokan ezt emlegették a találkozón, azonban ebben a helyzetben nem erről van szó.

A helyzet ugyanis az, hogy egy 2016-os szabálymódosítás alkalmával úgy változott az irányvonal az ügyben, hogy egy játékost abban az esetben kell piros lappal honorálni, ha a mozdulata nem a labdára irányul. Márpedig egy lerántásnál szó sincs a labdáról.


Red Card Julian Koch (2-0) Ferencvaros TC vs FC… by hdlivegoals

Természetesen az mindenki számára világos, hogy ezer és egy ilyen eset előfordul a mérkőzésen, mint amiért Koch bűnhődött, arról nem is beszélve, hogy Paul Onuachu akkorát esett, amekkorát csak lehetett, pedig alig értek hozzá – sajnos azonban a játékvezető szó szerint értelmezte a szabályokat, így felmutatta a piros lapot.

Elképesztően dühítő helyzet, hiszen ezért mindenki tudja és érzi, hogy nem jár kiállítás, azonban ez történik, ha a játékvezető nem él a játékkal, csak betartja szó szerint a szabályzatot…