Európa-liga: megszenvedett a Videoton ellenfelével, de nyerni tudott

Rettentően kellemetlen ellenfél volt az FC Balzan, amely szervezetten és minden eszközt bevetve harcolt.
Kapcsolódó cikkek

A Ferencváros és a Vasas után 20:45-től, hazai pályán, kiemeltként kezdi meg a 2017-18-as idény Európa-liga selejtezőjét a Videoton a máltai FC Balzan után. Sokáig úgy tűnt, nem sikerül majd gólt szereznie a magyar csapatnak, de a végjátékra kicsit elfáradtak a vendégek.

Hamar kirajzolódtak az erőviszonyok a találkozón: főleg a Videotonnál volt a labda, miközben a máltai csapat védelme rendkívül fegyelmezetten védekezett, sőt a durvaságtól sem riadtak vissza. Ennek ellenére el-eljutott a kapuig a Videoton, de Bódi Ádám fölöslegesen cselezgetett a 13. percben, egy ízben pedig szinte esélytelen szögből próbálkozott.

Fordulás után felbátorodott az FC Balzan, az első percekben úgy tűnt egyenrangú partnere lesz játékban a Videotonnak, ám a székesfehérváriak apránként visszavették kezükbe az irányítást. Az igazi fordulatot azonban Géresi Krisztián beállítása hozta. A fiatal magyar támadó új színt hozott a támadásokba, Danko Lazoviccsal és Marko Scsepoviccsal is remekül megértették egymást.

A 73. percben úgy tűnt, minden a Vidi ellen dolgozik, egy egészen könnyű síppal befújt tizenegyest végezhetett el Scsepovics – Lazovicsot lökték a tizenhatoson belül – ám a szerb csatár a fölső lécre bombázta a labdát. Az “átok” aztán a 80. percben csak megtört, Géresi gyönyörűen sarkazott Scsepovics elé, aki a bal alsóba lőtte a labdát – ezzel megszerezve a Videoton 150. nemzetközi gólját.


1-0 Marko Scepovic Goal HD – Videoton vs Balzan… by jason-pitt1

Ezután is lőhetett volna gólt Scsepovics, amikor Géresi gyönyörű csellel verte át a védőjét és erővel a hosszú kapufához lőtt, hihetetlen módon azonban Scsepovics egy méterről sem tudta bevenni a kaput!

Végül a 94. percben Lazovics csak betuszkolta valahogy a második gólt: Loic Nego szép jobb beadását kapura fejelte Anel Hadzics, de ezt még védeni tudta az ellenfél kapusa, ám a kipattanót Lazovics hat méterről a kapu közepébe emelte.

Elismerésre méltó módon küzdött a máltai csapat, amelynek bizony megvoltak a maga helyzetei is, még ha nem is olyan nagyok, mint a magyar csapatnak, de kétségtelenül a jobban játszó – és egyáltalán játszó – csapat nyerte meg a mérkőzést.

Eredmény – Európa-liga, selejtező, 1. forduló

Videoton – FC Balzan 2-0 (0-0)
Videoton: Kovácsik – Nego, Juhász, Fejes, Stopira – Bódi, Varga, Hadzics, Szuljics – Lazovics, Scsepovics
FC Balzan: Janjusevics – Szavics, Oliveira, Serrano, Bezzina – Ljubomirac, Fenech P., Fenech R., Effiong – Kaljevics, Cadu
Gólszerző: Marko Scsepovics 80′, Danko Lazovics 94′