Lehet, hogy bajnoki rájátszás vár a Manchester Cityre, a Liverpoolra és az Arsenalra

Persze ehhez az eredményeknek is úgy kellene alakulnia az utolsó fordulóban. Itt vannak a lehetséges forgatókönyvek.
Kapcsolódó cikkek

Kedden végre a Manchester City és az Arsenal is bepótolta az elnapolt mérkőzését az angol labdarúgó-bajnokságban, úgyhogy tisztábban látni, hogyan is állnak a Bajnokok Ligája-indulásért folytatott versenyben. Így:

A Premier League-ben a pontok után a gólkülönbség, majd a lőtt gólok rangsorolnak. Ha ezek megegyeznek, abban az esetben még az is előfordulhat, hogy rájátszást kell majd játszania a csapatoknak azért, hogy ki végez előrébb. Az első három hely ér automatikus Bajnokok Ligája-indulást, a negyedik pedig selejtezőt. Az ötödik hoppon marad. A BBC szedte össze a lehetséges forgatókönyveket, azok így festenek:

Az, hogy egy mérkőzésen dőlne el a helyezés, vagy oda-visszavágós párharcot kellene rendezni, azt a bajnokság végén döntenék el a Premier League-nél. És persze a legvalószínűbb, hogy teljesen felesleges a matek, mert nem a fent vázolt forgatókönyvek lesznek, de azért érdekes eljátszani a gondolattal, hogy 38 forduló alatt sem dől el minden fontos helyezés sorsa az angol bajnokságban.