Az análgyöngyös sakkozó után ezúttal vibrátoros pókerjátékos csalhatott

Érthetetlen döntést hozott kulcsfontosságú pillanatban, ellenfelei azonnal jelezték, hogy valami nem stimmel.
Kapcsolódó cikkek

Egy eddig ismeretlennek számító női pókerjátékos, Robbi Jade Lew-t azzal vádolják, hogy egy rezgő vibrátorral jelezték neki, milyen lapjai vannak az ellenfeleknek, szúrta ki az Index.

A Los Angeles-i Hustler Casino élőben közvetítette a versenyt, amelynek egy pontján Garrett Adelstein színsor reményében licitált. Robbi Jade Lew minden alkalommal tartotta a tétet, pedig semmilyen lapja nem volt a győzelemre, sőt egy all inre is rábólintott hosszas gondolkozás után. Már a közvetítésben is értetlenkedtek a kommentátorok, de miután felfedte lapjait mindkét játékos, akkor az asztalnál ülők is csalásra gyanakodtak már.

Garrett Adelstein később közleményt adott ki, amelyben csalással vádolta Robbi Jade Lew-t, aki viszont azzal védekezett, hogy rosszul emlékezett egy lapjára, azt hitte, van egy hármas párja. A szakértők szerint egyértelműen dobni kellett volna a lapokat már az első emelésnél. A New York Post cikke szerint azzal vádolják a pókerjátékost, hogy egy vibrátor segítségével kapott jelzéseket arra, hogy mit tegyen. Később azt mondta, Adelstein még a kaszinó folyosóján kérdőre vonta és megfenyegette a 270 ezer dollárt nyerő Jade Lew-t.

Kapcsolódó
Bizarr sakkbotrány: Rezgő análgyöngyökkel csalhatott egy fiatal nagymester
Váratlan vereséget szenvedett az ötszörös világbajnok sakklegenda, Magnus Carlsen. Állítólag ellenfelének a szexuális segédeszközzel morzézták el a nyerő lépéseket.

Az eset kísértetiesen hasonlít a sakkozók körében kirobbant botrányhoz, ott Hans Niemann úgy verte meg az ötszörös világbajnok Magnus Carlsent, hogy análgyöngyökkel morzézták el, mit lépjen. Későbbi vizsgálatok kimutatták, hogy többszáz partin csalhatott.