Az úszókapitány kemény nyilatkozata: Valamin változtatni kell

Sós Csaba szerint ugyan sok a döntős helyezése a magyar válogatottnak, de reálisan nézve kettő-négy érmünk lehet a vizes világbajnokságon. Abból az egyiket Milák Kristóf már meg is szerezte.
Kapcsolódó cikkek

Szerdán ugyan több magyar döntős is volt a budapesti vizes világbajnokság úszószámaiban, továbbra is csak egy érme van a magyar csapatnak, igaz, az elég nagyot szólt, Milák Kristóf ugyanis a saját világrekordját túlszárnyalva nyerte meg a 200 méteres pillangóúszást.

Kapcsolódó
Milák edzője: Egy zsenit kell kezelnem, és a zsenik más úton járnak
Virth Balázs úgy érzi, hogy a fiatal klasszissal való közös munka egy folyamat, ahol neki is meg kell tanulnia, hogyan kezelje Milák Kristófot. A világcsúcs jelzi számára, hogy elkapta a fonalat.

Sós Csaba szövetségi kapitányt kérdezte az M4 a szerdai számok után, ő pedig a rá jellemző őszinteséggel kommentálta a legfrissebb eredményeket.

Kapcsolódó

Nagyon sok döntős helyezésünk van. De a realitás az, hogy két érmünk lesz, talán három, ne adj’ isten négy. De ennél azért ütősebbek szoktunk lenni. Valamin változtatni kell, és fogunk is

mondta az M4-nek az úszókapitány.

Egy újabb érmet minden valószínűség szerint Milák Kristóf nyer majd, legalábbis az amerikai Caeleb Dressel visszalépésével a magyar klasszis lett a 100 méteres pillangóúszás legnagyobb esélyese. Annak a számnak épp csütörtökökön rendezik az előfutamait és az elődöntőjét is.

Kapcsolódó
Komolyabb csata nélkül is Milák ölébe hullhat egy vb-arany
A 100 pillangó címvédője és olimpiai bajnoka, Caeleb Dressel visszalépett a világbajnokságtól.