Tartalékosan is káoszt okozna a Veszprémnek az Aalborg kézicsapata

Kisebbfajta csodára lenne szüksége a dán Aalborg kézilabdacsapatának a bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, miután egy hete az első mérkőzésen hétgólos, 36-29-es vereséget szenvedett a Telekom-Veszprém otthonában.
Kapcsolódó cikkek

A szerda késő délután, 18.45-kor kezdődő visszavágó előtt ráadásul a hazaiak nagyon sok problémával küzdenek, és úgy érzik, önmagukat kell felülmúlniuk a Final Fourért.

Kapcsolódó
A Fradiból igazolt új irányítót a Vardar kézicsapata
Bozo Andjelic egy plusz egyéves szerződést kapott.

A jobbátlövő Martin Larsen és az irányító Sebastian Henneberg már régóta hiányzik sérülés miatt, de a keddi edzést a beállós Benjamin Jakobsen is kihagyta, míg a másik jobbátlövő, Lukas Sandell és a balszélső Sebastian Barthold is könnyített edzést végzett csak. Ráadásul a balátlövő Andreas Holst április 25-én, a Fredericia elleni meccsen eltörte az orrát, és azóta nem edzett.

Jelenleg azért küzdünk, hogy a pályán tartsuk az embereket. Jakobsen nem edzett, és szerdán sem játszhat. Barthold sem lesz ott, Sandell pedig továbbra is sérüléssel küzd, ezért óvnunk kell. Lehetetlen, hogy játsszon

– idézte Stefan Madsen edzőt a helyi Nordjyske Stiftstidend napilap.

Akadnak azért jó hírek is: Henrik Möllgaard a múlt heti, veszprémi meccset végigküzdötte, majd vasárnap kihagyta a Mors-Thy elleni bajnokit. De csak pihenés miatt.

„Készen állok a csatára. A lábam van, de nem tökéletes. Valószínűleg túl fogom élni. A szezonnak ezen a pontján itt-ott fáj, de ezzel együtt tudok élni” – mondta.

Életet és sebességet kellene vinnünk a játékba, hogy némi káoszt okozzunk a küzdelemben. Kockáztatnunk kell. Különösen a védekezésben kell fejlődnünk, de…

ennek előfeltétele, hogy meg tudjuk teremteni a szükséges sebességet. Valószínűleg meglesz a lehetőségünk a szükséges gólok megszerzésére, de védekezésben meg kell fékeznünk az ellenfelet. Ha ismét 36 gólt kapunk, nekünk 44-et kell szereznünk. – És nem tudom, hogy ez sikerül-e” – tette hozzá.

Madsen edző szerinte azon kesergett, hogy tehetett-e volna valami mást a szezon során. De úgy érzi, könnyű lenne kifogásokat találni abban, hogy az olimpiával együtt hosszúra nyúlt a szezon.

„De ez nálunk sincs másként, mint a többi csapatnál. Csak kár, hogy mi is érintettek vagyunk” – mondta.

Szerinte mindenkinek magasabb szinten kell teljesítenie, ha azt szeretné, hogy az Aalborg nagy meglepetést okozzon.

Aalborgi hírek szerint minden jegy elkelt, így a Sparekassen Danmark Arena lelátóján 5000 néző szurkol majd.

„Minden erőre szükségünk lesz a pályán és azon kívül is” – vélte Madsen.

Hét a hat ellenre készülve

„Az Aalborg biztos nem adja fel, mindent meg fog tenni a fordításért. Nekünk ugyanakkor nem szabad túl sokat foglalkozni velük, inkább magunkra kell koncentrálnunk. Úgy kell játszanunk, mintha a múlt heti meccs meg se történt volna, mintha nem lenne hétgólos előnyünk, ez az egyetlen esélyünk” – nyilatkozta a Veszprém honlapján Dejan Manaszkov.

 

A svéd beállós Andreas Nilsson szerint az Aalborgnak ezúttal többet kell kockáztatnia, mivel hétgólos hátrányban van, így valószínűleg sokat játszik majd hét a hat ellen.

 

„Ezen a szinten már nehéz meglepetést okozni az ellenfélnek, annyit készülünk egymásból, de ha úgy játszunk, mint múlt héten, meglehet a továbbjutás. Nagy szó lenne bejutni a Final Fourba, főleg egy olyan szezonban, amikor ezt nem sokan várták volna tőlünk. A továbbjutás bőven elég motiváció mindannyiunk számára, csak ez lebeg most a szemünk előtt.”