Videojátékos esés, bevásárló kocsis üközés, lefejelt traktor – nem a pezsgős dugóval saját magát szemen lövő bringásé a legextrémebb baleset

Összegyűjtöttünk néhány rendkívüli balesetet, amikor kerékpárosok szokatlan módon sérültek meg.
Kapcsolódó cikkek

Szemsérülés miatt kénytelen volt feladni a Giro d’Italia országúti kerékpáros körversenyt Biniam Girmay, aki megnyerte a keddi, 10. szakaszt. Az eritreai versenyző a dobogón úgy nyitotta ki a győztesnek járó pezsgőt, hogy a dugó szemen lőtte, ezért csapata óvatosságból visszaléptette.

Kapcsolódó

Nem ez az első eset, hogy egy kerékpáros versenyen kívül történt abszurd baleset miatt adta föl a további küzdelmet. Ahogy Girmay, úgy mások is megsebesülnek a versenyek alatt, de nem kerékpározás miatt – ezekből a szerencsétlen esetekből gyűjtöttünk össze párat.

Ki ne emlékezne például a tavalyi Tour de France-ról arra a rajongóra, aki egy feliratot úgy tartott, hogy fejbe verte vele Tony Martint?

Kevin Geniets Nizzában készült rajthoz állni, amikor egy leszakadó reklámtábla telibe találta. A bringás beszorult a tábla és a kordon közé és olyan bokasérülést szenvedett, ami miatt fel kellett adnia a Párizsig tartó verseny hetedik szakaszát.

Mark Cavendish, akiről Zámolyon buszmegállót neveztek el, már jóval szokatlanabb balesetet szenvedett, ugyanis saját otthonában sérült meg. Cavendish 2008-ban otthon játszott a Nintendo Wii-jén, amikor egy snowboardos játék során elesett és megsérült a vádlija. Szerencsére nem maradt le egy komoly versenyről sem emiatt, de csak azért mert novemberben, azaz holtszezonban történt mindez.

Kapcsolódó

Yves Lampaert legalább kimozdult otthonról, egy Lidlben sérült meg, amikor a barátnője véletlenül rátolta a bevásárló kocsit a lábára. A belga versenyző Achilles-ína úgy begyulladt, hogy az egész áprilisi időszakot ki kellett hagynia.

Nem volt szerencsés év 2016, mert Ed Clancy is ekkor sérült meg, amikor megfordult, hogy felemeljen egy nehéz csomagot. Clancy hátában elmozdult egy csigolya, amitől hónapokig szenvedett, végül egy műtét hozta helyre a problémát.

Clancy végül olimpiai aranyérmes lett azon a nyáron, de nem minden extrém baleset ér véget happy enddel. David Millar 2013-ban szakmai tanácsadó volt egy Lance Armstrongról szóló filmnél, amikor figyelmetlenségből nekiment egy reflektornak. Olyan szerencsétlenül ütődött neki, hogy rögtön elájult és végleg elveszítette a szaglását.

Luke Rowe 2017-ben túl sekély vízbe ugrott bele és széttörte a jobb lábát. Két helyen is műteni kellett, az egész 2017-es szezont kihagyta a balesete miatt.

Niklas Larsen szintén lábsérülést szenvedett 2019-ben, amikor egy bulin tánc közben megreccsent a lábfeje. Hat hétig tartott, amíg felépült.

Dylan Teuns is kórházba került 2019-ben, de jóval szürreálisabb baleset miatt: a belga bringás a kertjében dolgozott egy traktorral, amihez egy kisebb kocsi volt erősítve. A kocsi meghibásodott és megállt, amitől a traktor is rándult egyet, Teuns pedig lefejelte a kormányt. A kórházban 15 öltéssel varrták össze a homlokát és kénytelen volt visszalépni a Clásica San Sebastiántól.