Eltiltást kapott a Fradi játékosa a döntő horrorsérülése után

Nagy Gergőnek három meccset ki kell hagynia, amiért ütközése után kórházba került Salló Alpár.
Kapcsolódó cikkek

Az Erste Liga fegyelmi bizottsága sérülést okozó palánkra lökés miatt három mérkőzésről eltiltotta Nagy Gergőt, az FTC-Telekom jégkorongozóját.

Az indoklás szerint a döntős sorozat első, pénteki mérkőzésének 15. percében Nagy két kézzel lökte a palánkra Salló Alpárt, és a megmozdulás nem a korong megszerzésére irányult. Az SC Csíkszereda játékosa a lökés mozdulatának megkezdésekor a korongot már nem birtokolta, a lökés őt olyan veszélyeztetett testhelyzetben érte, amikor magát védeni már nem tudta, így hátával, fejével nagy erővel a palánknak csapódott.

Kapcsolódó

Az fb álláspontja szerint Nagy Gergő a veszélyeztetett helyzetben lévő ellenfelét szükségtelenül nagy erővel lökte meg egy olyan szituációban, amikor a megmozdulással a korongot már nem szerezhette volna meg. Szabálytalan megmozdulása ellenfele súlyos sérüléséhez vezetett.

Sallónak a fejvédője az ütközés után leesett, és e nélkül, tarkóval csapódott a jégbe. Hordágyon vitték le, majd életveszélyes állapotban kórházba szállították. Az SC Csíkszereda az Instagram-oldalán szombaton arról számolt be:

A hajnalban elvégzett kontroll computer tomográfiás felvétel szerint a potenciálisan veszélyes agyödéma (agyduzzanat) jelentősen csökkent, ezáltal a közvetlen életveszély is elmúlt. A beteg állapota kielégítő, lehet vele kommunikálni. Az intenzív terápiás osztályon kezelik tovább, a kezelőorvosok tartják a kapcsolatot a családdal.

A pénteki, csíkszeredai találkozót 5-1-re a Ferencváros nyerte.