Bár hallgat a kormány, a dán kéziszövetség még bízik az Eb-rendezésben

A vasárnapi, rendkívüli elnökségin úgy döntöttek, folytatniuk kell a munkát.
Kapcsolódó cikkek

Miután Norvégia a koronavírus-járványra hivatkozva visszalépett a női kézilabda Európa-bajnokság megrendezésétől, az európai szövetség keddre, majd legkésőbb csütörtökre várta a dánok jelzését, vállalják az Eb-szervezést vagy sem.

Őskáosz a montenegrói kézilabdában: Adzic lemondott, Johanssont kirúgták
Nem csupán a Buducnost Podgorica, a női válogatott is új edzőt keres.

Döntés azonban nem született, Per Bertelsen, a Dán Kézilabda Szövetség elnöke azt mondta, csalódott a politikusok válaszának hiánya miatt, és félő, hogy milliós nagyságrendű pénzbüntetés és eltiltás fenyegeti Dániát.

Ahogy milliószor mondtam, mindennel készen állunk, minden a helyén van. Várjuk, hogy néhány ember jóváhagyja a koronavírus-protokollunkat, amely egy hónapja megvan.

Két és fél évbe telt, hogy újra van kedve kézilabdázni a korábbi győri klasszisnak
2018-ra kiégett, majd váratlanul visszavonult az ETO-ból.

Bertelsen utalt arra, hogy amikor 2012-ben Hollandia néhány hónappal az Eb előtt bejelentette, nem tuja megrendezni a tornát, akkor az EHF 290 ezer eurós büntetéssel sújtotta, és négy évig kizárta bármilyen EHF szervezésű verseny megrendezésétől.

„Teljesen groteszk, hogy embereim éjjel-nappal dolgoztak, és most leülhetünk a sarokba, és megvárhatjuk, hogy valaki megnézzen és leokézzon egy olyan iratot, amit egy hónappal ezelőtt megkapott. Itt már nincs határidő, hiszen az eddigieket sem vették figyelembe. Csak idő kérdése, mikor hívom össze a testületet, és mikor dobjuk be a törülközőt” – nyilatkozta szombaton.

Aznak az EkstraBladet felvette a kapcsolatot a Kulturális Minisztériummal, ahonnan azt a sablonválaszt kapta, hogy a kormány mindent megtesz a megoldás megtalálásáért.

„Azon gondolkodtam, hogyan juthatok ki innen?” – a Siófok dán szélsője rémálmot élt át
Elég komoly szavakkal írta le Simone Böhme, hogy élte meg az őszt Siófokon.

Bertelsen vasárnap délelőttre rendkívüli elnökségi ülést hívott össze, amelyen úgy döntöttek, bár a kormány továbbra is hallgat, az esetleges nemleges válaszig a szövetség azon dolgozik, hogy legyen Európa-bajnokság.

Nem várhatunk tovább, ezért folytatnunk kell a munkát. Kidolgoztunk egy átfogó koronavírus-protokollt, amely néhány nagyon szigorú irányelvet fogalmaz meg a bajnoksággal kapcsolatban. De még meg kell kapnunk a zöld utat a kormánytól és a hatóságoktól

– nyilatkozta a szövetség hivatalos honlapján.

A női kézilabda Európa-bajnokság a tervek szerint december 3-án kezdődik és december 20-án ér véget.

Kiemelt fotó: CHARLY TRIBALLEAU / AFP