Sí: öt elnök, négy per, sikkasztás, hűtlen kezelés, költségvetési csalás gyanújával

Péntek óta Fürstner József a Magyar Sí Szövetség elnöke. Büntetőeljárások sokaságát örökölte, többek közt szinte az összes elődje érintett valamilyen bírósági ügyben, lévén keresztbe kasul feljelentették egymást.
Kapcsolódó cikkek

Fürstner Józsefet választották meg elnöknek a Magyar Sí Szövetség pénteki rendkívüli tisztújító közgyűlésén. Az elmúlt három évben a sportág botrányoktól volt hangos, eközben úgy cserélgette az elnököket, mint más az alsógatyát.

Megvan Miklós Edit utódja a síszövetség élén
Fürstner Józsefet választották a Magyar Sí Szövetség első emberévé.

Fürstner, a korábbi válogatott alpesi síző tehát három éven belül az ötödik elnök és egyáltalán nem vesz át könnyű örökséget, mert perek, ügyek sokaságát örökölte. Többek közt szinte az összes elődje érintett valamilyen ügyben, nyomozásban, lévén keresztbe-kasul feljelentették egymást.

Nos, Fürstner annyiból szerencsés, hogy a közvetlenül elődjeit érintő három folyamatban lévő büntetőeljárásból az elsőt megúszta, már nincs gondja vele, mert lezárult az eljárás.

A honlapunk birtokába került, 2020. július 28-án kelt hivatalos végzés szerint a még Bajai által hűtlen kezelés bűntettének, közokirat-hamisítás és más bűncselekmények gyanúja miatt ismeretlen tettes(ek) ellen tett feljelentést, illetve a feljelentés miatt folytatott nyomozást a Budapesti Rendőr-Főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya megszüntette, lévén az eljárás során a benyújtott bizonyítékok megismerése és a tanúk meghallgatása alapján megállapították, hogy „a feljelentés tárgyát képező cselekmények egyike sem minősülnek bűncselekménynek”.

Avagy a BRFK megállapította: Dr. Kaszó Klára, Gótzy Antal és Kapitány Ildikó nem bűnös egyik Bajai által felvetett vádban sem.

Így ahhoz, hogy Fürstner egy teljesen nyugodt szövetséget irányíthasson már csak azt kell kivárnia, hogy az illetékes szervek az elődeit érintő büntetőeljárások közül lezárják a Bajai András és a Miklós Edit korszakát érintőt.

Kiemelt fotó: Sean M. Haffey/Getty Images/AFP