Az érdi polgármester kiteregette a kézicsapat korábbi edzőjének kétmilliós fizetését

Szabó Edina megtette a jogi lépéseket az ügyben üzleti titok megsértése miatt.
Kapcsolódó cikkek

Tovább bonyolódik az érdi kézilabdasztori, amelyről mi is többször írtunk az utóbbi napokban. Az érdi polgármester, Csőzik László bejelentette, hogy véget akar vetni a pazarló költekezésnek a csapatnál, ebből az lett, hogy a játékosok szerződését felbontották, és elköszöntek az edzői stábtól.

Már nem Szabó Edina az Érd női kézicsapatának edzője
A klubvezetés megkezdte a tárgyalásokat egy új szakmai stábbal.

A menesztett edzőpáros tagjai közül Szabó Edina legutóbb arról számolt be, hogy nem kaptak még hivatalos papírt arról, hogy a jövőben nem számítanak rájuk a klubnál, míg Rácz Marianne amiatt panaszkodott, hogy politikai játszma áldozatai lettek.

„A politika felhasznált bennünket” – nem értik menesztésüket az érdi kéziedzők
Rácz Marianne szerint sokféleképp lehet elválni, ők érthetetlen módon ezt kapták.

Csőzik eközben a Facebook-oldalán teregette ki Szabó Edina szerződésének részleteit. Az edzőnő e szerint 2018 júniusa és 2019 júniusa között havi bruttó 1 848 000 forintot kapott a klubtól, majd tavaly júliustól 2 146 000 forintra emelkedett a fizetése, idén nyártól pedig 2 360 060 forintra nőtt volna.

Csőzik azt is megemlíti, hogy Szabó fiaival is szerződött a klub, egyikükkel részmunkaidős szerződéssel havi 166 ezer, másikuk cégével 260 ezer forintért három hónapon át.

Az új kézilabdás korszak mentes lesz a herdálástól, a fényűzéstől, mentes a korrupciótól és a haverok, családtagok alkalmazásának lábszagú, belterjes világától

– fogadkozik Érd ellenzéki polgármestere.

Szabó az Indexnek nyilatkozva erre annyit reagált, megrökönyödött a polgármester posztján, és már meg is tette a megfelelő jogi lépéseket az ügyben üzleti titok megsértése miatt. Nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, az ügynek lesz még folytatása.

A kiemelt képen Kisfaludy Anett dob kapura az Érd-Odense EHF Kupa-csoportmeccsen. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt