Az úszóelnök nem engedné Tusupot a magyar edzők közelébe

Wladár Sándort meglepte, hogy az amerikai edző hirtelen előtte termett és sok sikert kívánt neki.
Kapcsolódó cikkek

Bár Shane Tusup Olaszországban készül a tanítványaival, a hétvégén ismét Magyarországon járt csapatával a Duna Arénában rendezett világkupa miatt.

A magyar edzőkkel távolságtartó Tusupról már elmondta a véleményét Sós Csaba szövetségi kapitány, most pedig az SzPress Hírszolgálatnak kifejtette a véleményét Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke is.

Shane Tusup csináljon, amit akar
Az úszók szövetségi kapitánya üzent az amerikai edzőnek.

„Furcsának tartottam, hogy az elmúlt hétvégén a Duna Arénában megrendezett világkupán Tusup egyszer csak előttem termett, kezet szorított velem, majd sok sikert kívánt nekem. Ezt eddig se velem, sem a magyar edzőtársaival nem tette meg, ráadásul volt közöttük olyan, akit levegőnek nézett vagy éppen sértegetett. Azóta is azon töröm a fejemet, hogy miért éppen most igyekezett kedveskedni.

Akkor és ott nem mondhattam el neki, hogy Virth Balázs, Kapás Bogi edzője vagy Selmeci Attila, a világcsúcstartó Milák Kristóf mestere szerint sem lenne szerencsés Tusupot a magyar úszók és edzők közelébe engedni. Mert a múltbéli híre, a sokszor elfogadhatatlan viselkedése zavart kelthetne. Ehhez én annyit tennék hozzá, hogy tisztelet ide, nagyrabecsülés oda, jómagam legközelebb csak Tokióban, az olimpián találkoznék vele, hogy fogadhassam az úszóink és az edzőink nevében a gratulációit

– mondta Wladár.