Elképesztő küzdelem árán lett újra BL-győztes a Győri ETO

Danyi Gábor az első magyar edző, aki Bajnokok Ligáját nyert a Győrrel.
Kapcsolódó cikkek

Első nemzetközi trófeáját nyerte magyar vezetőedző irányításával a címvédő Győri Audi ETO KC. Danyi Gábor csapata a vasárnap bronzérmet nyerő Kristiansand Viperst kilenc góllal gázolta el az ETO a szombati elődöntőben, így jó formában várhatta a döntőt.

Nehezen indult a finálé, mert a kapusok nem kapták el azonnal a fonalat, ráadásul a Rosztov-Don elképesztően keményen védekezett. A hatalmas iram viszont felőrölte az oroszokat és apránként kiütközött a győri játékosállomány erőssége. Az utolsó tíz perc különösen erősre sikerült, többek között egy 4-0-s szérának hála 15-11-re vezetett a Győr.

Fordulás után egymás torkának esett a két együttes, amiből az ETO került ki szerencsétlenebbül, mivel Nycke Groot veszélyes faultja után végleges kiállítást kapott. Rendkívül fizikális lett a meccs, sorra jöttek a videózásra váró események, de a meccs nagy részében tartotta a négy-ötgólos különbséget a magyar csapat.

A végére aztán egyre több kedvezőtlen ítélet született, nem jött ki jól a lépés az Győrnek és apránként felzárkózott a Rosztov-Don. Az utolsó percekre aztán már tényleg szoros lett a végén, az utolsó percben ráadásul a remeklő Eduarda Amorimot is végleg kiállították. Danyi labdatartást kért, Stine Oftedal mégis kapu mellé lőtt, ezzel felajánlva a lehetőséget az oroszoknak az egyenlítésre. A helyzet jött is, a döntőn fantasztikusan védő Kari Aalvik Grimsbø viszont a helyén volt, így 25-24-re a Győr nyerte meg a Bajnokok Ligáját.

Győzelmével a Győri ETO egyetlen mérkőzést sem veszített el az idei szezonjában.

Eredmény – Bajnokok Ligája-döntő

Győri Audi ETO–Rosztov-Don 25-24 (15-11)

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu