Hozta a kötelezőt és Angolát tíz góllal verte a magyar csapat

A második félidőben már félgőzzel játszott a csapat.
Kapcsolódó cikkek

Angola ellen javíthatott a magyar férfi kézilabda-válogatott, miután meglepetésre nem tudta legyőzni Argentínát az első fordulóban. Az afrikaiak ezzel szemben rögtön bravúrral kezdtek, mivel Katar legyőzésével mindössze a negyedik győzelmét szerezték a világbajnokságok történetében.

Nehezen indult a találkozó a mieink számára, mert Giovany Muachissengue néhány káprázatos védéssel megakasztotta a magyar támadásokat. Szerencsére Mikler Roland is elkapta a fonalat, így aztán két percen keresztül nem is esett gól a meccsen. Ezután viszont megrázta magát Magyarország és olyan gyorsan elszaladt 3-1-re, hogy Angola kapitánya inkább időt kért.

Gyakorlatilag az első félidőben eldőlt a meccs, egy 4-0-s és egy 5-0-s sorozatot is produkáltak a mieink és az első játékrész hajrájára az is belefért, hogy kicsit kiengedett a magyar csapat.

Fordulás után nagy kapkodásba kezdtünk, mivel Csoknyai István arra kérte a csapatot, hogy fokozza a tempót. Hamar időt is kért, hogy leszögezze: gyorsítani kell, nem ész nélkül rohanni. Mindkét csapat felváltva dobálta szinte a gólokat, a védelem jóformán eltűnt mindkét oldalon. Sokat elárul, hogy a második félidő döntetlen lett, 16-16-tal zártak a felek.

Az első félidőben viszont a stabil védekezés mellett Mikler Roland tízszer is védett, félidőben pedig Székely Márton állt be a helyére. Nem ezen múlt a bekapott gólok száma, de azért jegyezzük meg: Miklert választották a meccs legjobbjának.

Ez már jobban festett Argentína után, legközelebb Katarral játszik majd a válogatott.

Férfi kézilabda-világbajnokság

Magyarország-Angola 34-24(18-8)
Koppenhága, v.: Majid, Alireza (irániak)

A magyar gólszerzők: Ligetvári, Nagy L., Sipos, Ancsin 2, Bánhidi 2, Hornyák 2, Lékai 2, Bodó 3, Juhász 3, Balogh 4, Császár 4,  Jamali 4,  Bóka 5

Kiemelt fotó: MTI/Illyés Tibor