Cseh László edzőjének állításait tételesen cáfolja volt klubja

Kovács Ottóban, az Egri Úszó Klub vezetőjében nincs harag azért, mert eligazolt vezetőedzője, akivel mentek az élversenyzői is. Viszont tiszta vizet önt a pohárba.
Kapcsolódó cikkek

Plagányi Zsolt, többek között Cseh László, Németh Nándor és Burián Kata edzője a múlt év végén elég elkeseredetten közölte, elhagyják addigi klubjukat, az Egri Úszó Klubot (EÚK) és a BVSC-ben folytatják.

Plagányi azt mondta, első sorban tanítványai érdekeit és a 2020-as tokiói olimpia zökkenőmentes felkészülését szem ellőtt tartva szakítottak az egyesülettel, amelyik az elmúlt három évben jutalom helyett csak vállveregetésben részesítette a sikereket halmozó úszókat.

Cseh Laciék három éve jutalom helyett csak vállveregetést kapnak
A kétszeres világbajnok és hat olimpiai éremmel büszkélkedő úszó edzője úgy érzi, nem kaptak elég megbecsülést Egerben, ezért váltottak.

A szoljon.hu oldalon szólalt meg a másik fél is. Kovács Ottó, az EÚK elnöke elmesélte a történetet saját és klubja szemszögéből.

A fontosabb megállapításai:

A sikerek viszont komoly anyagi terheket is róttak az Egri Úszó Klubra.

Mi igaz a „buksisimogatásból”?

Kovács megjegyezte még, az Egri Úszó Klub korosztályos versenyzőinek kilencvenöt százaléka Egerben maradt és ott készül. A válogatott keretben érdekelt úszóik közül Holló Balázs, Lakatos Dávid és Békési Eszter számára reális célt jelent a 2020-as tokiói olimpiára történő kijutás.